I 5 århundreder har familien Allegrini været tilknyttet vinproduktion i Veneto regionen. Allegrini vingården som vi kender den i dag, blev grundlagt af Giovanni Allegrini, der med sin store forståelse for vinproduktion skabte nogle af de bedste vine i Valpolicella op gennem 60'erne og 70'erne. Dette arbejde er siden hen blevet videreført og videreudviklet af hans børn, Marilisa, Walter og Franco. Familiens høje ambitioner for deres vine i alle prissegmenter, gør at huset i dag er synonym med exceptionel høj kvalitet og den berømte italienske vinguide Gambero Rosso kårer også Allegrini som førende producent i området år efter år. Allegrini familen ejer desuden det berømte brunellohus San Polo og Poggio al Tesoro i Bolgheri.

Førende vinproducent i veneto gennem generationer
I 5 århundreder har familien Allegrini været tilknyttet vinproduktion i Veneto regionen. Allegrini vingården som vi kender den i dag, blev grundlagt af Giovanni Allegrini, der med sin store forståelse for vinproduktion skabte nogle af de bedste vine i Valpolicella op gennem 60'erne og 70'erne. Dette arbejde er siden hen blevet videreført og videreudviklet af hans børn, Marilisa, Walter og Franco.
Familiens høje ambitioner for deres vine i alle prissegmenter, gør at huset i dag er synonym med exceptionel høj kvalitet og den berømte italienske vinguide Gambero Rosso kårer også Allegrini som førende producent i området år efter år.
Allegrini familen ejer desuden det berømte brunellohus San Polo og Poggio al Tesoro i Bolgheri.
 
Fremragende Amarone og 'Cru' enkeltmarksvine samt Innovativ winemaking
Familiens jordbesiddelser er imponerende med vinmarker i mange af landsbyerne i Classico zonen. Allegrini er i særdeleshed anerkendt for deres Amarone men også for deres 'cru' produktion, hvor hver vinmark er beplantet med de lokale druesorter der er bedst egnet til jorden og hvor én vinmark er bestemt til at give én enkelt vin - f.eks. den berømte vin La Poja på 100% Corvina druer fra marken af samme navn.
Ved til stadighed at fokusere på kvalitet, elegance, intensitet, koncentration og kompleksitet fremstår Allegrini i dag som en af de fornemste fortolkere af Valpolicella Classico, enkeltmarks Valpolicella, Recioto og ikke mindst fremragende Amarone.
Franco Allegrini blev vinmager i 1983 efter faderen Giovannis død.  Franco havde arbejdet tæt sammen med Giovanni i mange år og har erhvervet både hans fars dygtighed og lidenskab for vin.
Franco har lige siden været en pioner for kvalitetsrevolutionen i området gennem adskillige banebrydende tiltag så som en moderne version af Ripasso teknikken, anvendelsen af barriques og oprettelsen af et moderne drue tørringscenter kaldet Terre di Fumane, der i dag står som benchmark for Valpolicella-regionen.
 
"one of my favorite producers in Valpolicella" Citat Robert Parker's The Wine Advocate
 
"Regardless of their appellation, Allegrini's top wines are certainly proof of the true potential of the region. Marilisa and her brothers have taken some of the region's best indigenous grapes, such as Corvina, and turned them into wines that can compare with the best in the world." Citat Wine Spectator
 
"Allegrini is a reference-point producer for fine Amarone." Citat Vinousmedia.com v/Antonio Galloni

Vine fra Allegrini


SPAR 40 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 40 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 40 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 40 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flasker