Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 90070307
Type:
Flaskestørrelse: Halvliterflaske 50 cl.
Leveres i: METAL 1
Producent:
Land:
Område: Grappa

Beskrivelse

Poli - Grappa i verdensklasse

Poli er et berømt distilleri i Norditalien i Bassano del Grappa. Firmaet blev grundlagt i 1898 og laver Italiens ubestridt bedste Grappaer og brændevine. Huset er stadig familieejet med Jacopo Poli Jr. i spidsen, og excellerer i at fremstille en meget bred vifte af superbe produkter og driver et meget kendt Grappamuseum.

Laver grappa for Sassicaia

Der står meget stor respekt om Jacopo Poli som grappaskaber, faktisk så stor at da ejerne af Sassicaia, italiens bedste og mest berømte vin, besluttede at lave en grappa, så faldt valget naturligt på Poli. Siden har andre berømte producenter indgået samarbejde med Jacopo Poli: Wiilliams & Humbert Sherry, Clément Rom. Niepoort portvin.

Innovation på alle planer

Jacopo hviler aldrig på laurbærren, ud over de mere traditionelle grappaer, så søger Jacopo hele tiden efter den perfekte grappa, ligesom alkymisterne i sin tid søgte at lave guld. Således raffineres grappa produktionen konstant med lancering af nye og bedre grappaer hvert år på familiens topmoderne state-of-the-art distilleri. Poli laver også likør, brandy og frugtbændevine. Det fælles kendetegn for alle Polis produkter er den meget store renhed og typicitet i den enkle grappa.

Mirtillo Grappa Museum

Mirtillo er en blåbærlikør. Den laves ved at tilsætte friskpresset blåbærsaft til en traditionel grappa, lavet på presserester fra flere forskellige druesorter fra Veneto-provinsen. Blåbærrene i Veneto- provinsen er små og sødmefulde, og meget rige på smag. De lokale blåbær menes endda at være særdeles nyttige for helbredet, blandt andet skulle de gavne synet. Faktisk har bærrene nydt så høj anseelse, at der plejede at indgå en god dosis Veneto-blåbær i alle italienske piloters diæt. Polis blåbærlikør byder på en ren, umiskendelig duft af sødmefulde blåbær. Smagen er rund og let sødmefuld, igen domineret af blåbær med et hint af viol i eftersmagen.