Maury-10-Ans-d´Age-Cuvée-Speciale-Mas-Amiel

Maury 10 Ans d´Age Cuvée Speciale Mas Amiel

DKK 199,95
pr. fl. v/6 flasker 239,95   pr. flaske

Anmeldelser (4)

90 point
91 point
92 point

Raymond Amiel grundlagde domainet i 1816, da han vandt det i kortspil fra biskoppen i Perpignan. Familen Dupuy overtog i 1916 og indtil 1999, hvor Olivier Decelle overtog og indledte en serie af kvalitetsreformer på domainet, som bl.a. er ved at blive omlagt til biodynamisk drift.

Domainet er fantastisk smukt beliggende mellem middelhavet og Pyrenæerne, omgivet af bjerge og i det fjerne kan man se det berømte Cathar slot Château Quéribus. Klimaet er ekstremt, man har 260 solskinsdage om året og temperaturerne bliver meget høje om sommeren og meget lave om vinteren. Vingårdens jorder er meget skifer og kalkholdige med en smule ler, hvilket gør at man kan holde på varmen.

Der har været dyrket vin i området siden romertiden, og søde vine i hvert fald siden 1285. Domainet har 155 ha opdyrket, heraf 55% Grenache Noir og 40% af vinstokkene er over 30 år gamle. Winemakeren er Stéphane Gallet, som i Frankrig er kendt for at være en af de bedste "bio" winemakers og han er arkitekten bag kvalitetsrevolutionen på Mas Amiel.

Maury er en Vin doux Naturel, hvilket vil sige at vinens gæring standses ved tilsætning af alkohol, inden al mostens naturlige sukker er omdannet til alkohol.

Maury 10 Ans d´Age er lavet i traditionel oksidativ stil. Efter gæringen og macerationen opbevares vinen udendørs i 60 liters glasballoner i en periode og udsættes dermed for sollys og skiftende temperaturer. Denne proces bibringer vinen nogle af de karakteristiske noter af appelsin og acacienødder, samt et forbedret lagringspotentiale. Dernæst lagres vinen i 10 år på store gamle træfade. Resultatet er en 10 år gammel Maury, som kendetegnes ved sin elegance, noter af cedertræ, røde bær og et touch af bla. kaffe og mandler og krydderi. 10 års Maury er en fremragende ledsager til chokolade og chokoladedesserter, oste særligt af Roquefort-typen. Prøv den også sammen med foie gras.