Tilbud

La Marca Prosecco DOC Treviso Extra Dry

SPAR 55 DKK pr. fl.
DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 46001500
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Veneto
Druesorter: 100% Prosecco
Anbefalet til: Apéritif og velkomst. Fisk og skaldyr, lette pastaretter.
Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse

Beskrivelse

Wine Spectators favorit

La Marca et en sammenslutning af kvalitetsvindyrkere i Veneto-området, som har specialiseret sig i Prosecco-fremstilling. Takket være den talentfulde vinmager, Fabrizio Gatto, og hans strenge direktiver til selektering af de bedste druer, formår man at lave perlende Prosecco på et tårnhøjt niveau. La Marca har som den eneste vingård i verden fået en Prosecco-vin med på Wine Spectators legendariske liste, "Top 100 Wines of the Year".

Prosecco-druen

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco-vin kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi.

Prosecco Extra Dry

La Marcas "Prosecco Extra Dry" fremstår klar og lys med en fin mousse i glasset. Duften byder på en indtagende friskhed og noter af æble, mandel og hvide blomster. Smagen er appetitvækkende frisk og elegant med aromaer af pære og abrikos, og eftersmagen er tilpas tør og dejlig cremet. En mousserende vin som alle vil elske!

Anmeldelser

  • 5 stjerner på finansbureauet.dk d. 22.12.11: "Der sneg sig også en enkelt Prosecco, produceret efter Charmat metoden, med i vinderfeltet. En elegant let mineralsk vin med toner af pærer og abrikos. Overraskende sød i betragtning af dens prædikat som Extra Dry."
  • 5 stjerner i Jyllands Posten d. 27-12-2008: " Floral, ren og delikat med stor friskhed og et pænt touch hampagnestil. Balance og harmoni med elegant og intens frugt. Let, men flot. En oplagt aperitifvin."
  • Vurderes til at burde koste 108 kr på www.debedstevine.dk d. 03-01- 2009
  • Druesorter: 100% Prosecco
  • Vinmarkens placering: Ca. 300 meter over havet.
  • Jordbund: Rig på kalk og limsten, sporadiske islæt af rød, jernholdig jord.
  • Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse
  • Anbefales til: Apéritif og velkomst. Fisk og skaldyr, lette pastaretter.