La Marca Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Extra Dry

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Wine Spectator 90 point
Vinavisen

Vin-Info

Varenummer: 46011500
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Veneto
Druesorter: 100% Prosecco
Anbefalet til: Apéritif og velkomst. Fisk og skaldyr, lette pastaretter, svinekød.
Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse

Beskrivelse

Wine Spectators favorit

La Marca et en sammenslutning af kvalitetsvindyrkere i Veneto-området, som har specialiseret sig i Prosecco-fremstilling. Takket være den talentfulde vinmager, Fabrizio Gatto, og hans strenge direktiver til selektering af de bedste druer, formår man at lave perlende Prosecco på et tårnhøjt niveau. La Marca har som den eneste vingård i verden fået en Prosecco-vin med på Wine Spectators legendariske liste, "Top 100 Wines of the Year".

Prosecco-druen

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco-vin kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi.

Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Brut

Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Brut er fremstillet af druer fra skråninger i hjertet af det klassiske Prosecco-område. Denne strågule Prosecco har en elegant bouquet af fersken, æble og hvide blomster. Smagen er sprød, frisk og tilpas tør med appetitvækkende noter af citrus, æble og mandel. Eftersmagen er dejlig cremet.

Anmeldelser

  • Nummer 75 på Wine Spectators top 100 liste ud af over 15.000 smagte vine!
  • Rating: 90 points Wine Spectator: "A delicate, well-balanced Prosecco, showing a good blend of baked apple, sour lemon and grapefruit, with a lightly creamy mineral texture on the palate. Medium froth, with some body and a pleasant lemon and mineral finish. Best Prosecco out there at the moment. Drink now. "
  • 5 stjerner i Vinavisen d. 26-08-07. "Charmerende og meget lækker boblevin. Den er tør, men alligevel ikke SÅ tør, og boblerne er fine og livlige"
  • Druesorter: 100% Prosecco
  • Vinmarkens placering: Ca. 300 meter over havet.
  • Jordbund: Rig på kalk og limsten, sporadiske islæt af rød, jernholdig jord.
  • Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse
  • Anbefales til: Apéritif og velkomst. Fisk og skaldyr, lette pastaretter, svinekød.