Alsace hvidvine


Hvidvine fra Alsace af højeste kvalitet

Blandt alle verdens vinområder, er Alsace et af de mest mystiske. Distriktet har forlængst opnået verdensberømmelse for sine fremragende vine, som ikke sjældent ses omtalt som "verdens bedste frokostvine". Alligevel kan selv de allerbedste vine købes for overordentlige rimelige penge. Man må undres over dette forhold; adskillige hvidvine fra eksempelvis Bourgogne sælges jo til det samme beløb, som en charterrejse til Mallorca.

KUN
DKK 85,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 105,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 109,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 159,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 179,95

pr. fl. v/12 flasker


Udvalgt som én af de bedste Alsace Riesling 2020

KUN
DKK 179,95

pr. fl. v/12 flaskerVinbønderne i Alsace anvender et antal druesorter, som ofte går under betegnelsen "De syv søstre"; Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris, Muscat, Sylvaner, Pinot Blanc og Auxerrois. Hertil kommer to "glemte søstre", Chasselas og Klevener de Heiligenstein, som dog ses uhyre sjældent. De mest karakterfulde vine udbydes med med den anvendte drues navn påført etiketten. Det er især de kraftfulde vine lavet på Riesling, Gewürztraminer og Pinot Gris, samt de mere delikate Pinot Blanc og Sylvaner, som er værd at bide mærke i. Hertil kommer den meget oversete Muscat, som ofte afstedkommer enestående aromatiske vine.

Riesling fra Alsace

Hvidvins druen Riesling er kraftigt medvirkende til at have gjort Alsace til et kendt og populært vinområde. Riesling er kendetegnet ved stor mineralitet med flot syre og noter af granit, og nogle gange petroleum. Samtidig er den meget aromatisk med noter af blomster i en mængde som nærmest virker parfumeret. Riesling fra Alsace er mere tør end mange andre steder i verden, og naboområderne i tyskalnd er typisk mere søde. Alsace vine giver derfor ofte den flotteste syre er et fantastisk match til mad. Riesling fra Alsace er derfor også et populært valg hos asiatiske top restauranter, hvor syren og de florale noter passer godt til det spicy og aromatiske køkken.

Riesling fra Alsace et stort lagringspotentiale, men kan drikkes allerede som ung, og derfor er Riesling blevet en darling hos vinnørder, da man kan følge vinens udvikling over adskillige år. Samtidig er Riesling en drue med kraftigt terror præg, så vinen kan have forskellige smagsnuancer afhængigt af hvor druerne er produceret. Og terroir er i den grad et kendetegn for Alsace, hvilket også er derfor man i 1983 oprettet grand cru appelationen. Derfor er Alsace er vinområde man kan dykke ned og blive meget opslugt af, med alle de forskellige samgsnuancer og når det så blandes med at der er over 2.000 producenter og mange er familieejet er der skruet helt op på alle charme-knapper for vinelskere.

Mange producenter har op til 10 forskellige vine, og nogle endda op til 30 varianter, hvis de også har markbesiddelser på grand cru marker.

Sylvaner og Silvaner fra Alsace

Af andre populære druesorter i Alsace er Sylvaner, som næsten er en modsætning til Riesling, med stor lethed og elegance og diskret frugt. I Tyskland bruger de ordet Silvaner, som mange derfor kender, mens man i Frankrig kalder druen Sylvaner, da ”y” ofte udtales som ”i” på fransk.

Søde vine fra Alsace

Man må heller ikke glemme at unde sig de fremragende senthøstede Alsace-vine. Vendange Tardive (forkortet VT) må laves på Riesling, Muscat, Pinot Gris eller Gewürztraminer. Druerne høstes sent, når de er skrumpet ind og indeholder langt mindre vand end normale druer. Ved fremstilling af Séléction de Grains Nobles høstes druerne ligeledes sent, men her skal druernes sukkerindhold være ca 15% højere. Selvom navnet kunne indikere noget andet, behøver Séléction de Grains Nobles ikke at være lavet på ædelrådne druer - det er op til den enkelte producent og hans sans for kvalitet.