Hvidvin


Se vores store udvalg af sprøde, lækre og billige hvidvine fra hele verden

Hos Philipson Wine finder du et stort udvalg af hvidvin fra hele verden i flere forskellige prisniveauer. Vi har ekspertise med gode hvidvine fra verdens mest anerkendte hvidvinsproducenter. Vi tilsigter at hjælpe vores kunder med vine, der dækker enhver smag og prisniveau. Hos Philipson Wine elsker og dyrker vi værdien af sprøde lækre hvidvin fra hele verden, særligt Frankrig, Italien, Spanien, Argentina, og New Zealand. Køb din hvidvin online, til attraktive priser. Vi har alt lige fra frugtrige og blomstrende hvidvine til de mere intense og nuancerede hvidvine.

SPAR 40 DKK pr. fl.
DKK 49,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 54,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flaskerDruerne i hvidvin

Produktionen af hvidvin adskiller sig fra rødvin ved, at drueskallerne for det meste fjernes, før vinen gæres. Gæringen foregår ved lave temperaturer og ofte også på ståltank, for at bibeholde mest mulig aroma, frugt, ekspressivitet og friskhed. Det skal dog siges at meget hvidvin, særligt Chardonnay, bliver fadlagret for at give mere rundhed og fylde.

 

En druesort kan give vidt forskellige udtryk, alt efter hvor den er dyrket. Druerne tager som regel smag efter terroir, mikroklimaet og den fauna som vokser omkring stokkene. Det betyder, at den samme druetype kan give en mineralsk og frisk vin et sted, og en mere fuldfed og krydret hvidvin et andet. Typisk vil den færdige vin være tør i udtrykket, hvis druerne har vokset i et koldt og køligt klima. Vinen bliver hurtigt fyldigere, hvis den er dyrket i et varmt og solrigt klima.

 

Chardonnay

Chardonnay er den mest kendte, og nok også mest dyrkede hvidvinsdrue i verden. Druen er som udgangspunkt en anonym, før producenten får fingrene i den. Den er god til at tilpasse sig og kan afspejle mange forskellige terroir. I Chablis, 130 km. nord for Beaune, i Bourgogne, dyrkes Chardonnay på kalk og fossiler i et køligt klima. Vinen bliver stringent, syredrevet og frisk, med et mineralsk præg. I det solrige Californien kan druen give gyldne fuldfede vine, med utrolig intensitet i smag, og duft af eksotiske frugter.

 

Sauvignon Blanc

En anden populær hvidvinsdrue er Sauvignon Blanc, der nok mest kendes fra Loire-dalen. Vinen er nærmest udødeliggjort i Sancerre og Pouilly-Fumé af vinnørder. Druen findes også i det meste af Bordeaux, hvor den typisk blandes med andre druer til vine fra Sauternes. Endvidere dyrkes den med fine resultater i Marlborough i New Zealand og i USA. Den går godt sammen med Sémillon og kan godt tåle fadlagring. 

 

Pinot Gris

Pinot Gris er den tredje mest kendte hvidvinsdrue i verden. Italienerne kalder druen Pinot Grigio. Pinot Gris blev oprindelig dyrket i Bourgogne, hvor man i dag næsten kun ser Chardonnay. I Alsace blev den oprindeligt dyrket under navnet Tokay. Dette blev dog senere forbudt af EU. I dag finder man nogle af verdens fineste eksempler på Pinot Gris fra Alsace. I det sydlige Tyskland vokser den også under navnet Ruländer, som ofte er friskere og lettere i udtrykket.

 

Riesling:

Riesling-druen trives bedst i kølige klimaer, hvor man finder det mest klassiske udtryk, med den høje syre, ranke og florale stil. I Mosel bliver vinene delikate og underfundige med meget lidt alkohol. I Pfalz bliver de krydrede, rige og fyldige. Vinene i Alsace bliver tørre, og særligt her kan vinene udvikle et karakteristisk udtryk af petroleum, da jordbunden flere steder består af skiffer. Riesling er den nok mest leveringsdygtige hvidvinsdrue i verden og fadlagres sjældent.

 

Find den rigtige hvidvin til dig

Tør, frisk, sprød eller fyldig og cremet. Hvidvin kommer i mange udtryk, med forskellige nuancer og smag. Uanset om du er til frisk og sprød Sauvignon Blanc fra New Zealand, eller fed og fadlagret Chardonnay fra Californien, så kan det være svært at vælge. Vi sidder klar til hjælpe dig med at finde det rigtige vinvalg til dine behov.