Tilbud

Ferrari Organic Trentodoc Øko

SPAR 90 DKK pr. fl.
DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Gastro
Nordjyske Stiftstidende
Den korte avis

Vin-Info

Varenummer: 45791500
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Trentino-Alto-Adige
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Aperitif, skaldyr, fisk og lette retter med fjerkræ
Økologisk: Ja

Beskrivelse

Ferrari - Norditalienske bobler på Champagne-metoden

Huset blev grundlagt i 1902 af den blot 21-årige Giulio Ferrari, som havde det mål, at bevise at det er muligt at lave mousserende vin i de kølige højder i norditalienske Trentino, på samme høje niveau som Champagne. Det lykkedes Giulio at skabe et hus med et ry og en kvalitet, som matcher de absolut bedste huse i Champagnedistriktet. En af årsagerne til succesen er bl.a. husets fokus på Chardonnay-druen som rygraden i vinene og brug af den mest eksklusive produktionsmetode: Champagne- metoden. Giulio fik ingen børn og solgte derfor i 1952 til Lunelli familien, som også ejer slotte i Toscana og Umbrien.

En evig stræben efter topkvalitet

Lunelli-familien har sidenhen løftet den i forvejen meget høje kvalitet. F.eks. anvender de udelukkende druer fra egne marker eller køber druer fra vinbønder som de har arbejdet sammen med i mange år og som betales efter kvaliteten. De har også forlænget den så vigtige lagring på flaske med bærmen. I dag ligger deres non-vintage vine minimum 24 måneder og årgangsvinene og prestige cuveerne ligger 5-10 år(!). Alt dette har givet vinene fra Ferrari en absolut topplacering i det italienske kvalitetshierarki.

Økologiske vinmarker - et banebrydende arbejder over 20 år

Ferrari startede for 20 år siden processen med at omlægge alle deres egne vinmarker til økologisk dyrkning og drift. I og med der er yderligere ca. 500 små vinbønder, der leverer druer til Ferrrari har det været et enormt arbejde, hvor alle har skullet indrette sig på kravene til økologisk certificering. Alle Ferraris vine vil i løbet af nogle år blive økologsik certificerede-

Fra Downing Street til Det Hvide Hus

Igennem mere end et århundrede har Ferrari markeret sig ikke blot i Italien men i hele verden. Vinene er blevet serveret ved utallige historiske begivenheder, ved G8-topmøder, til adskillige præsidentbesøg, ved middage i Det Hvide Hus, og i Downing Street, samt ved fejring af det italienske fodboldholds sejre.

Gambero Rosso topscorer og anmelder favorit

Også i vinens verden ligger Ferrari i toppen af sin klasse, og har bl.a. en stjerne i Gambero Rosso, hvilket betyder, at huset har modtaget de eftertragtede 3 glas mere end 10 gange (i skrivende stund over 16 gange!). Ferrari blev desuden kåret til "Sparkling Wine Producer of the Year" ved The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2015. Vini D'Italia Gambero Rosso:" "Ferrari takes the award "Winery of the Year" to Trentino for the amazing quality across its range and for its constant promotion of Made in Italy around the world"." "Ferrari's wines compete with the best of the best and they offer a uniquely Italian (cool mountain climate) expression that makes them particularly delicious, crisp and luminous." - Citat Robert Parker's The Wine Advocate "In the world of Italian sparkling wine, Ferrari stands alone in terms of overall quality and consistency." - Citat Robert Parker's The Wine Advocate "the Rolls-Royce of Italian fizz" - Citat Tom Stevenson

Ferrari Organic

På 100% håndhøstede økologisk dyrkede Chardonnay druer. Lagret 24 måneder på flaske på bærmen. Fin og vedholdende mousse. Frisk og intens duft med noter af citrusfrugt, Golden Delicious æbler og hvide blomster, understøttet af en delikat duft af gær. I munden er vinen harmonisk og velafbalanceret, med en attraktiv undertone af moden frugt og hints af toast.""

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - Gastro Magazine/ Rene Langdahl Marts 2019:" Blanc de Blanc fra Trento DOC og områdets suverænt mest berømte og sandsynligvis bedste producent. Chardonnay fra økologisk drevne marker. Og det er en vigtig pointe i et område af Italien, som normalt anvender en hel del sprøjtegift mod frugtbaserede skavanker fra svampeverdenen og ikke mindst insekter. 36 måneders gærkontakt giver god fondagtig dybde med tydelige overtoner af æble og smør, lad mig bare sige; helt og aldeles klassik chardonnay-cool-style. Har antaget lidt mere hasselnød i eftersmagen, og den er sprød, knastør og slutter med limesyre og skovsyre, lifligt prikkende på siden af tunge. Stærkt køb."
  • 6 Stjerner - Denkorteavis 19.12.2018 : " Vinhuset, som blev grundlagt i 1902, producerer det italienske svar på de bedste franske Champagner. Formålet med projektet for den 21-årige Giulio Ferrari, som intet har at gøre med racerbilen af samme navn, var at bevise, at det var muligt at lave mousserende vin i de kølige højder i det norditalienske Trentino på samme høje niveau som i Champagnedistriktet. Det må i allerhøjeste grad siges at være lykkedes, og i dag er den boblende vin, som udelukkende er fremstillet på Chardonnay-drue, en bestseller verden over."
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Anbefales til: Aperitif, skaldyr, fisk og lette retter med fjerkræ