Drappier Champagne Brut Nature Pinot Noir Zero Dosage

DKK 299,95
pr. fl. v/12 flasker 359,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Jyllands Posten

Vin-Info

Varenummer: 45261500
Type: Champagne
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Champagne
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: fisk og skaldyr, sashimi og som aperitif

Beskrivelse

Champagne Brut Nature Pinot Noir Zero Dosage

Drappier har med deres Cuvée Brut Nature Pinot Noir Zero Dosage skabt en vin for dem der elsker en ren og knivskarp champagne. Brut Nature er lavet på 100% Pinot Noir druer helt uden dosering - dvs. helt uden tilsat sukker. Vinen indeholder kun dens naturlige restsukker på mindre end 2 gram pr flaske. Endvidere anvendes der kun et absolut minimum af svovl. Dette giver en champagne med frihed til at udtrykke sig på sin mest naturlige måde. Skøn ren og frisk duft der alligevel afslører flot moden frugt. Enestående ren og sprød smag med stor finesse og friskhed og hvor fylden udelukkende kommer fra optimalt modne druer og den lange lagring på bærmen.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - Jyllandsposten 03.08.2018:" Svampekrydret næse i reduktiv stil. Livlig mousse med små bobler. Blid syre og sojakrydret afslutning. Meget kompleksitet for pengene."
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Anbefales til: fisk og skaldyr, sashimi og som aperitif

Producent beskrivelse

Drappier - lille champagnehus med speciale i Pinot Noir

Drappiers marker ligger i den sydligste del af Champagne i Urville Bar-sur-Aube distriktet. Jordbunden og klimaet er hér nært beslægtede med forholdene i det berømte Chablis, hvilket forklarer den unikke intense frugt, man finder i Drappier's lækre Champagner. Specialet er Pinot Noir baserede champagner, men man har også marker med Chardonnay og Pinot Meunier.

Champagnen lagrer i kældre fra det 12. århundrede

Drappiers kældre er oprindeligt en del af et stort Cistercienser kloster bygget i det 12. århundrede. Kældrene blev efter den franske revolution omdannet til fængsel, og overtaget af Drappier familien lige efter 2. verdenskrig. Drappiers bedste marker omkranser i dag de historiske kældre. Hernede lagrer flaskerne optimalt med samme temperatur og luftfugtighed året rundt. Det giver Drappiers champagner utroligt gode betingelser for lang og perfekt lagring.

Michel Drappier - en respekteret vinhåndværker

Michel Drappier er i dag i spidsen for dette lille, familiedrevede champagnehus. Der står stor respekt omkring Michel blandt de andre champagneproducenter, Michel er kendt for at være både en dygtig og innovativ vinhåndværker, der i starten fik utroligt meget ud af et i begyndelsen begrænset potentiale. Det har Michel ændret totalt på i dag med moderne produktionsmetoder, nyplantninger og eksperimenter med så lille dosage som luligt.

Carte d'Or Brut - en meget rost standardchampagne

Carte d'Or er en af de mest roste "almindelige" champagner med et væld af roser internationalt samt ikke mindst i Danmark. 90 point i Wine Spectator flere gange, Guld i BT, 8 x 5 stjerner i Danske medier, Best Buy etc., etc. Kort sagt, her er der virklig value-for-money.

Årets Winemarker 2017 i Guide Hachette

Grande Sendrére har begejstret journalisterne igennem 2017: "The Grande Sendrée has inspired journalists during 2017. In its millésime 2002 version it produces a "Really Special" (Coupe de Coeur) in the Guide Hachette 2018. Voted "Vintner of the Year" by the same guide, Michel Drappier "directs this Aube house with the same elegance as that found in his wines"

Verdens første Champagne uden svovl

Champagne Brut Nature Sans Soufre er verdens første Champagne helt uden svovl. Den kalder Drappier Brut Nature Zéro Dosage Sans Souffre Blanc de Noirs. Den er altså uden svovl men også uden dosage, og ufiltreret og udelukkende fremstillet på Pinot Noir.