Crémant-de-Limoux-Tradition-Brut-Domaine-Collin

Crémant de Limoux Tradition Brut Domaine Collin

DKK 85,00
pr. fl. v/12 flasker 114,95   pr. flaske

Domaine Collin, Crémant de Limoux

Der har været lavet mousserende vin i dette lille område lige nord for Pyrenæerne siden 1531, og de lokale er sikre på at det var her at flaskegæringen blev opfundet, og ikke i Champagne. Regionens vine er meget højere beliggende og køligere end resten af Languedoc området og det helt specielle mikroklima ideelt til produktion af hvidvine og mousserende vine. Jordbunden er rig på kalk og limsten, hvilket også minder om Chablis og Champagne.

Champagnefamilie laver topkvalitet

Domainet blev grundlagt i 1980 og ejes af ægteparret Philippe og Marie- Hélène Collin. Philippe stammer oprindelig fra netop Champagne, hvor hans familie stadig er vinbønder. Han havde tidligt ambitioner om at starte sit eget domaine, men det meget høje jordpriser i Champagne gjorde dette umulig og han besluttede derfor at starte et ny eventyr i Limoux, hvor priserne er noget mere rimelige. Arven fra Champagne fornægter sig dog ikke, Philippe plantede lige fra begyndelsen Champagnedruerne Pinot Noir og Chardonnay, og hertil Chenin Blanc som giver gode resultater i netop Limoux.

Domaine Collin, Crémant de Limoux Cuvée Tradition Brut

Denne Crémant de Limoux laves på samme måde som Champagne, dog er der kun 6 g restsukker i denne vin. Vinen har en fin lysegul farve med krystalreflekser, en elegant bouquet af hvide blomster og citrus, smagen er helt uden kanter, afrundet og frisk og med fin afsluttende mineralitet.