Crémant de Limoux Prestige Brut Domaine Collin

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 42111500
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Limoux
Druesorter: 50% Chardonnay, 40% Chenin Blanc og 10% Pinot Noir.
Anbefalet til: Aperitif, lette forretter, lette fiske-og skaldyrsretter. Festlig boblevin!
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 10 år frem fra høståret.

Beskrivelse

Domaine Collin, Crémant de Limoux

Der har været lavet mousserende vin i dette lille område lige nord for Pyrenæerne siden 1531, og de lokale er sikre på at det var her at flaskegæringen blev opfundet, og ikke i Champagne. Regionens vine er meget højere beliggende og køligere end resten af Languedoc området og det helt specielle mikroklima ideelt til produktion af hvidvine og mousserende vine. Jordbunden er rig på kalk og limsten, hvilket også minder om Chablis og Champagne.

Champagnefamilie laver topkvalitet

Domainet blev grundlagt i 1980 og ejes af ægteparret Philippe og Marie- Hélène Collin. Philippe stammer oprindelig fra netop Champagne, hvor hans familie stadig er vinbønder. Han havde tidligt ambitioner om at starte sit eget domaine, men det meget høje jordpriser i Champagne gjorde dette umulig og han besluttede derfor at starte et ny eventyr i Limoux, hvor priserne er noget mere rimelige. Arven fra Champagne fornægter sig dog ikke, Philippe plantede lige fra begyndelsen Champagnedruerne Pinot Noir og Chardonnay, og hertil Chenin Blanc som giver gode resultater i netop Limoux.

Domaine Collin, Crémant de Limoux Préstige Brut

Dette er Domainets prestigevin, som laves på samme metode som Champagne. Her har Philippe Collin udvalgt de bedste druer fra de bedste parceller. Vine har en meget elegant strågul farve med krystalreflekser, en elegant bouquet af hvide blomster og citrus, smagen er meget finesserig med små, fine bobler og antydning af grønne æbler og mineralitet.

Anmeldelser

  • Druesorter: 50% Chardonnay, 40% Chenin Blanc og 10% Pinot Noir.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 10 år frem fra høståret.
  • Anbefales til: Aperitif, lette forretter, lette fiske-og skaldyrsretter. Festlig boblevin!