Tilbud

Crémant de Bourgogne Rosé Brut Bailly-Lapierre

SPAR 45 DKK pr. fl.
DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 144,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Gastromand.dk
avisen.dk
BT

Vin-Info

Varenummer: 22541500
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: Pinot Noir og Gamay
Anbefalet til: Aperitif, sushi, Krydrede retter, salater.
Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse.

Beskrivelse

Crémant de Bourgogne Rosé Brut

Cave Bailly-Lapierre, der blev dannet som en sammenslutning af små jordbesiddere i 1972 er i dag en rollemodel blandt internationale producenter af mousserende vine. Cave Bailly-Lapierre´s cremanter produceres efter samme metode som champagne, og har ved flere lejligheder vundet blindsmagninger over langt dyrere champagner. Produktionen signalerer på alle niveauer husets fokus på kvalitet, lige fra den manuelle høst af druerne, vinificering på det mest moderne udstyr og hele 2 års lagring på flaske. Den lange lagringstid på flaske er netop det, der gør vinene så rige på bobler. Husets varemærke er netop de delikate bobler, hvis renhed afslører en enestående balance mellem friskhed og aromaer. Cave Bailly-Lapierre Rosé Brut har en fantastisk klar og skinnende pink farve. Bouqueten byder på aromaer af vilde frugter med en bemærkelsesværdig finhed. Harmoni, elegance og lethed kendetegner smagen, der slutter i en frisk finish.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - Gastromand.dk juni 2016: "Første bud er en Crémant De Bourgogne Rose Brut Bailly-Lapierre som ligger på diskrete 99,95,- ved køb af 12 stk (tilbudspris). En lækker rosé med meget mere karakter end man kan forvente til den pris. Den er lavet på pinot noir og gamay og faktisk min vinder i blindsmagningen. Masser af hindbær, jordbær og en flot sprød kant. Boblerne er ikke så elegante, men til prisen er det sgu svært at forlange ret meget mere."
  • 5 skruelåg på avisen.dk d. 07.06.11: "Lyserøde perler i champagne klassen. Det er ikke Champagne, men et rigtigt godt alternativ. Mit bud er, at lyserøde rosé-perler i de kommende år vil få endnu flere tilhængere. Jeg er i hvert fald solgt."
  • 5 stjerner i BT d. 11-07-2009: "Meget elegant mousserende vin med små vedvarende bobler og en meget flot, tør, sprød smag af modne hindbær og lidt røde kirsebær."
  • Druesorter: Pinot Noir og Gamay
  • Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse.
  • Anbefales til: Aperitif, sushi, Krydrede retter, salater.

Producent beskrivelse

Bailly Crémant - topkvalitet i kalkminerne

I landsbyen Bailly i Bourgogne laver dette kvalitetsdrevne kooperativ Frankrigs bedste Crémanter. Siden 1972 foretages vinfikationen og lagringen i et gigantisk, underjordisk tidligere kalkbrud, som giver optimale, naturlige betingelser for produkionen af mousserende vine på højt niveau.

Crémant de Bourgognes svar på Bollinger

Med lidt fantasi kan Cave de Bailly kaldes for Crémant de Bourgognes svar på Bollinger. Cave de Bailly baserer nemlig hovedparten ad deres Crémant de Bourgogne på Pinot Noir-druen, den samme drue som danner rygrad i Bollingers verdensberømte Champagner. Det er derfor Cave de Bailly's Cremant er så usædvanligt rig og kødfuld, en stilart huset er suverænt førende indenfor blandt alle Cremant-producenter.

Samme kvalitetsmetode som i Champagne

Cave Bailly-Lapierre´s cremanter produceres efter samme metode som champagne, og har ved flere lejligheder vundet blindsmagninger over langt dyrere champagner. Produktionen signalerer på alle niveauer husets fokus på kvalitet, lige fra den manuelle høst af druerne, vinificering på det mest moderne udstyr og hele 2 års lagring på flaske. Den lange lagringstid på flaske er netop det, der gør vinene så rige på bobler. Husets varemærke er netop de delikate bobler, hvis renhed afslører en enestående balance mellem friskhed og aromaer.

La Vie en Bulle - Lev livet med bobler

La Vie en Bulle - Lev livet med bobler, det er Baillys slogan og man fremstiller en hel perlerække af forskellige Crémanter til en hver lejlighed: Crémant Pinot Noir, Crémant Rosé, Crémant Egarade (Økologisk), Crémant Ravizotte (Ultra Brut) og Prestigecuvéen Vive La Joie.

Topkvalitet giver sejr i blindsmagninger

Baillys Crémanter vinder næsten hvert år op mod nytår en blindsmagning i en af de store danske aviser eller magasiner, netop fordi kvaliteten er snublende tæt på original Champagne. Et ekspertpanel i Penge & Privatøkonomi vurderede således helt tilbage i 2004 Baillys Crémant Pinot Noir til at være 190 kr. værd. Men vent ikke til nytår - disse Crémanter smager fantastisk året rundt!