Crémant de Bourgogne Bailly-Lapierre Pinot Noir Brut

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (28)

Alt om vin
Wine Enthusiast 91 point
Bo Bedre
Måltid.nu
Alt om vin
Decanter 90 point
Concours Général Agricole de Paris Guld
Bourgogne Aujourdhui Guldmedalje
Ekstra Bladet Ugens Bedste Køb
Smag og Behag

Vin-Info

Varenummer: 22561500
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: Pinot Noir
Anbefalet til: Aperitif, skaldyr, magert fjerkræ og alle fisketyper, meditationsvin.
Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse og et par år frem.

Beskrivelse

Bailly Crémant - topkvalitet i kalkminerne

I landsbyen Bailly i Bourgogne laver dette kvalitetsdrevne kooperativ Frankrigs bedste Crémanter. Siden 1972 foretages vinfikationen og lagringen i et gigantisk, underjordisk tidligere kalkbrud, som giver optimale, naturlige betingelser for produkionen af mousserende vine på højt niveau.

Crémant de Bourgognes svar på Bollinger

Med lidt fantasi kan Cave de Bailly kaldes for Crémant de Bourgognes svar på Bollinger. Cave de Bailly baserer nemlig hovedparten ad deres Crémant de Bourgogne på Pinot Noir-druen, den samme drue som danner rygrad i Bollingers verdensberømte Champagner. Det er derfor Cave de Bailly's Cremant er så usædvanligt rig og kødfuld, en stilart huset er suverænt førende indenfor blandt alle Cremant-producenter.

Samme kvalitetsmetode som i Champagne

Cave Bailly-Lapierre´s cremanter produceres efter samme metode som champagne, og har ved flere lejligheder vundet blindsmagninger over langt dyrere champagner. Produktionen signalerer på alle niveauer husets fokus på kvalitet, lige fra den manuelle høst af druerne, vinificering på det mest moderne udstyr og hele 2 års lagring på flaske. Den lange lagringstid på flaske er netop det, der gør vinene så rige på bobler. Husets varemærke er netop de delikate bobler, hvis renhed afslører en enestående balance mellem friskhed og aromaer.

La Vie en Bulle - Lev livet med bobler

La Vie en Bulle - Lev livet med bobler, det er Baillys slogan og man fremstiller en hel perlerække af forskellige Crémanter til en hver lejlighed: Crémant Pinot Noir, Crémant Rosé, Crémant Egarade (Økologisk), Crémant Ravizotte (Ultra Brut) og Prestigecuvéen Vive La Joie.

Topkvalitet giver sejr i blindsmagninger

Baillys Crémanter vinder næsten hvert år op mod nytår en blindsmagning i en af de store danske aviser eller magasiner, netop fordi kvaliteten er snublende tæt på original Champagne. Et ekspertpanel i Penge & Privatøkonomi vurderede således helt tilbage i 2004 Baillys Crémant Pinot Noir til at være 190 kr. værd. Men vent ikke til nytår - disse Crémanter smager fantastisk året rundt!

Crémant de Bourgogne Pinot Noir Brut

Vinen havde tidligere lysegul etikette, men har fået nyt design. Under den gamle etikette har vinen fået et hav af ratings både i Danmark og ude i verden:

Anmeldelser

 • 6 stjerner - AOV.dk september 2017: "Herlig intens sprød næse af lime, citron, æble og flint. Knastør. Intens flot syre og mineralsk afslutning. Livlige og vedholdende bobler. Et kup."
 • 91P - Wine Enthusiast magazine januar 2017: "A ripe and soft wine, this is impressively rich for a Pinot Noir grown so far north in Burgundy. It has hints of red fruits along with pear and tight citrus minerality. The wine is ready to drink."
 • 5 stjerner - Aov.dk december 2016: "Efterårsæbler og tung fyldig kvæde. Gode vedholdende bobler. Meget fyldig og korpulent vin der kan matche f.eks en stegt kylling."
 • 5 stjerner og 'Billig favorit' - Bo Bedre og Måltid.nu december 2016: "Det er kun bobler fra Champagne-området i det nordlige Frankrig, der må kaldes for Champagne. Andre dejlige bobler, lavet på Champagne- metoden kaldes i Frankrig for Crémant, og denne Crémant er produceret noget syd for Champagne, nemlig i Bourgogne, hvor det lidt lunere klima kan sørge for mere afrundede aromaer og en mere dæmpet syre. I denne Crémant fås således både røde og grønne modne æbler, appelsin, og et lille krydret svirp i eftersmagen. Syren er behagelig og moussen (boblerne i Champagne-sprog) ligeså. Det er en saftig boblevin med flot mineralitet i duft og smag. Dejlig længde i eftersmagen. Meget anvendelig fra velkomst til forretter, lyse fisk og skaldyr - både de magre og de fede. Ukompliceret."
 • 90P - Decanter World Wine Awards 2016: "Lovely expression of Pinot Noir with apple and white flower along with earthy and mineral notes and delicate touches of brioche and toast. A precise palate with appealing white fruit and apple blossom and charming bubbles."
 • Guldmedalje - Bourgogne Aujourd'hui November 2015: "Belle robe or pâle avec des notes de pêche et d'abricot au nez. Bel équilibre en bouche, avec une finale iodée."
 • Ugens Bedste Køb - Ekstra Bladet d. 06.06.15: "Blød og cremet boblevin, lige så god med mad som uden."
 • 6 stjerner - Smag og Behag december 2014: "Grønne æbler, lidt limeskal, en snert af kokos i næsen. I munden er den virkelig dejlig, hvor Pinot Noir druen ikke fornægter sig. Vi har modne, røde æbler, appelsin, sommerblomster og et stænk peber. Der er noget behagelig fedme og en elegant mousse. Dejlig syre. God mundfylde og længde. Vil være rigtig god til lyse fisk og skaldyr, men kan også klare den sødmefulde krabbe."
 • "Favorit" blandt anbefalede nytårsbobler i Spis Bedre december 2014: "Grønne æbler, lidt limeskal, en snert af kokos i næsen. I munden er den virkelig dejlig, hvor Pinot Noir druen ikke fornægter sig. Vi har modne, røde æbler, appelsin, sommerblomster og et stænk peber. Der er noget behagelig fedme og en elegant mousse. Dejlig syre. God mundfylde og længde. Vil være rigtig god til lyse fisk og skaldyr, men kan også klare den sødmefulde krabbe."
 • 5 stjerner i Jydske Vestkysten d. 27.12.13: "Lavet på Pinot Noir- druen, som giver de mousserende vine et noget mere fyldigt udtryk i forhold til mousserende vine, der primært produceres på eksempelvis Chardonnay. Minder om ægte champagne. Masser af vin for pengene og et virkelig godt køb."
 • Godt Køb i Mad & Venner august 2013: " Skøn skum til småpenge. Denne crémant fra Bourgogne er på niveau med - og i stil med - mange gode champagner. Masser af potente bobler, en elegant næse med citrus toner, smagen frisk og med en vis dybde. Det er en flot vin i god balance og til 80 kr. et glimrende køb. Crémanten er primært pinot noir-baseret, og druerne vokser oppe i Chablis, hvor det er køligere end længere sydpå i Bourgogne. Champagne-distriktet ligger lige om hjørnet, og det gode naboskab er som nævnt tydeligt i denne kølige og elegante vin. Bailly Lapierre er et godt Bourgogne-kooperativ, hvor produktionen og lagringen af vinene sker i et kæmpemæssigt underjordisk kalkbrud med lav temperatur og høj luftfugtighed. Kooperativet fremstiller en større buket af crémanter, hvoraf denne er den basale."
 • Godt Køb i Spis Bedres store test af nytårsbobler d. 18.12.12: "Denne skønne Crémant fra Bourgogne er testet i blindtest, hvor panelet prissatte den til 200 kr! Der er uden tvivl tale om et godt køb her. Server den som aperitif, til skaldyr, magert fjerkræ og alle fisketyper. Ja hvorfor ikke også som meditationsvin."
 • 90 pts i Wine Enthusiast Magazine December 2012: "Because Bailly- Lapierre gets its grapes from the region around Chablis, this is a cool-climate sparkler, close to Champagne both geographically and in style."
 • Godt køb på Winefactory.dk d. 05.12.12.
 • TESTVINDER og de maksimale 5 stjerner på vinforum.dk d. 23.12.11: "Lys høgul farve med mange, små bobler. Intens duft af citrus, lidt bær, æble. Mellemfyldig vin med fin mousse og en dejlig cremet smag, der har fin syre og lidt bær i sig. Her er også god fylde for en cremant at være. Fin til prisen. Vinen er god til aperitif og lette fiskeretter."
 • 5 stjerner på winelab.dk d. 23.12.11: "En flot og frisk mousserende vin til en meget fornuftig pris. Flot Crémant de Bourgogne med duft af kærnemælk, æbler, citrus og friskbagt rugbrød, hvilket er klassisk for nogle mousserende vine. Boblerne er små og ikke for aggressive. De giver sammen med den friske og skarpe syre en rensende effekt. Smagen er domineret af syrlige æble og flere lag af citrusfrugter. Et rigtig godt alternativ til en billig og mindre god champagne."
 • 6 stjerner og TESTVINDER på finansbureauet.dk d. 22.12.11: "Bedst af dem alle blev Crémant de Bourgogne Bailly-Lapierre Pinot Noir Brut fra Philipson Wine til en pris af 79,95 kr. Lad det være afsløret med det samme - ved man ikke bedre, vil man tro, der er tale om en "ægte" champagne. Og ikke nødvendigvis en billig af slagsen. En pågående og stringent vin i den klassiske fyldige blanc de noirs stil med diskrete rugbrødstoner. Fin som aperitif og perfekt til maden - men hold den langt væk fra kransekagen - dertil har den for lav dosage."
 • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 18.12.11: "En virkelig fin crémant - en blanc de noirs, hvid(vin) af blå (sorte) druer. Fine, stadige bobler og en harmonisk, frisk smag med en lille sødme. Lang eftersmag."
 • 5 stjerner i Politiken d. 26.12.10: "Lysgul, meget fine perler; minimalistisk næse; smag af doseringen giver munden fin balance. Dejligt skum til god pris."
 • 5 stjerner og "Godt køb" i Ekstra Bladet d. 25.12.10: "En rigtig god duft, flotte bobler og god frugtsmag. Godt eksempel på, at en crémant kan være god til prisen."
 • Sandra Skriver d. 18.12.10: "En god og kraftig panje-i-fåreklæder (nåja, Bourgogne... Det er tæt nok på), der balancerer fint i glasset. 12 stk af dem hér er heller ikke udueligt, for den ryger hurtigt og passer til meget."
 • Anbefalet i Spis Bedre d.16.12.2010: "En fantastisk vin til prisen...Faste og vedvarende bobler, flot mineralsk duft. Vinøs og saftig. Tør og ganske fyldig. Kan gå til hele måltidet."
 • 5 stjerner og bedste mousserende i 24Timers test af Champagne og mousserende d. 20/12-07; "Gær og brød. Kraftig med en fin citrus- æble-finish. Klart den i testen, som mindede mest om champagne - blot er boblerne lidt grovere. God til hummersuppen."
 • 5 glas i Politiken 23/12-06
 • 5 skruelåg på avisen.dk d. 10-06-2010: " Frisk rugbrød, hindbær og masser af lækre bobler. Det er ikke champagne, men det ligner"
 • Kåres som bedste køb i test af mousserende vin under 100 kr i Spis Bedre Januar 2009
 • Årets "Bedste Køb" i Oldenburgs Vinguide 2006
 • 5 glas i Politiken, 24/12-05; "Kraftig sag med lidt jordbær/hindbær i både duft og smag. Moderat tørhed. Fyldig smag. God til intense "happere" før maden eller til sushi"
 • Vurderet til 190 kr - Penge & Privatøkonomi januar 2004: Det kræsne smagepanel vurderede Baillys Crémant som værende bedre end en årgangschampagne, som ellers sælges til 580 kroner pr flaske! Eksperterne i smagepanelet eksperter skrev; "Smuk struktur med rigtig fin mousse. Lækker brødagtig i næsen. Flot afstemt syre. Herligt tør og frisk...En rigtig god Champagne".
 • Vinder i Børsens kæmpetest af Champagne & Crémant 19/12 - bedst ud af 30 Crémanter!; "En duft af blanc de blancs champagne , med fint rugbrødsagtigt præg som i "den ægte vare". God fyldig struktur, blød mousse, stram syrlighed."
 • 5 stjerner i Jyllands-Posten, 1/12-05 "Mousserende. Frisk, læskende og rigtig rar boblevin på Chardonnay og Pinot Noir med fin mousse, der holder længe i glasset. Tør uden at virke syrlig med tydeligt, men alligevel passende diskret fadpræg i næsen og god, lang smag. God til helligdagene - som aperitif, måske til østers, men hold fingrene fra den, når der serveres kransekage nytårsaften, dertil er den for tør."
 • 4 glas i Smag og Behag Juni 2008 og kun overgået af en anden Crémant ud af 30 testede flasker: "Frisk, tør og brusende. Den har krop, struktur, stor umiddelbar friskhed og pæne dimensioner. Ren blomst, kontant syre. Stilen er pågående, potent og madkrævende - ikke mindst til fed mad, hvor dens syre vil gøre godt."
 • Vinder af den franske lilje 2008
 • Vinder af guldmedalje på Concours Général Agricole i Paris.
 • Druesorter: Pinot Noir
 • Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse og et par år frem.
 • Anbefales til: Aperitif, skaldyr, magert fjerkræ og alle fisketyper, meditationsvin.