Crémant de Bourgogne Bailly-Lapierre Pinot Noir Brut 150cl

DKK 249,95
pr. fl. v/6 flasker 299,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (17)

Wine Enthusiast 91 point
Mad & Venner Godt køb
Spis Bedre Godt Køb
Winefactory.dk Godt køb
Winelab.dk
Vinforum
Finansbureauet.dk
Vinavisen
Nordjyske Stiftstidende Anbefalet
Politiken

Vin-Info

Varenummer: 22563500
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Magnum 1,5 l
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: Pinot Noir
Anbefalet til: Aperitif, skaldyr, magert fjerkræ og alle fisketyper, meditationsvin.
Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse.

Beskrivelse

Bailly Crémant - topkvalitet i kalkminerne

I landsbyen Bailly i Bourgogne laver dette kvalitetsdrevne kooperativ Frankrigs bedste Crémanter. Siden 1972 foretages vinfikationen og lagringen i et gigantisk, underjordisk tidligere kalkbrud, som giver optimale, naturlige betingelser for produkionen af mousserende vine på højt niveau.

Crémant de Bourgognes svar på Bollinger

Med lidt fantasi kan Cave de Bailly kaldes for Crémant de Bourgognes svar på Bollinger. Cave de Bailly baserer nemlig hovedparten ad deres Crémant de Bourgogne på Pinot Noir-druen, den samme drue som danner rygrad i Bollingers verdensberømte Champagner. Det er derfor Cave de Bailly's Cremant er så usædvanligt rig og kødfuld, en stilart huset er suverænt førende indenfor blandt alle Cremant-producenter.

Samme kvalitetsmetode som i Champagne

Cave Bailly-Lapierre´s cremanter produceres efter samme metode som champagne, og har ved flere lejligheder vundet blindsmagninger over langt dyrere champagner. Produktionen signalerer på alle niveauer husets fokus på kvalitet, lige fra den manuelle høst af druerne, vinificering på det mest moderne udstyr og hele 2 års lagring på flaske. Den lange lagringstid på flaske er netop det, der gør vinene så rige på bobler. Husets varemærke er netop de delikate bobler, hvis renhed afslører en enestående balance mellem friskhed og aromaer.

La Vie en Bulle - Lev livet med bobler

La Vie en Bulle - Lev livet med bobler, det er Baillys slogan og man fremstiller en hel perlerække af forskellige Crémanter til en hver lejlighed: Crémant Pinot Noir, Crémant Rosé, Crémant Egarade (Økologisk), Crémant Ravizotte (Ultra Brut) og Prestigecuvéen Vive La Joie.

Topkvalitet giver sejr i blindsmagninger

Baillys Crémanter vinder næsten hvert år op mod nytår en blindsmagning i en af de store danske aviser eller magasiner, netop fordi kvaliteten er snublende tæt på original Champagne. Et ekspertpanel i Penge & Privatøkonomi vurderede således helt tilbage i 2004 Baillys Crémant Pinot Noir til at være 190 kr. værd. Men vent ikke til nytår - disse Crémanter smager fantastisk året rundt!

Crémant de Bourgogne Pinot Noir Brut

Cave de Baillys Crémant de Bourgogne er som skabt til mad, og er en fornem ledsager til for eksempel retter med fjerkræ og fede fisketyper ligesom den sagtens kan bruges som apéritif.

Anmeldelser

 • 91P - Wine Enthusiast Magazine december 2016: "A ripe and soft wine, this is impressively rich for a Pinot Noir grown so far north in Burgundy. It has hints of red fruits along with pear and tight citrus minerality. The wine is ready to drink."
 • Godt Køb i Mad & Venner august 2013: " Skøn skum til småpenge. Denne crémant fra Bourgogne er på niveau med - og i stil med - mange gode champagner. Masser af potente bobler, en elegant næse med citrus toner, smagen frisk og med en vis dybde. Det er en flot vin i god balance og til 80 kr. et glimrende køb. Crémanten er primært pinot noir-baseret, og druerne vokser oppe i Chablis, hvor det er køligere end længere sydpå i Bourgogne. Champagne-distriktet ligger lige om hjørnet, og det gode naboskab er som nævnt tydeligt i denne kølige og elegante vin. Bailly Lapierre er et godt Bourgogne-kooperativ, hvor produktionen og lagringen af vinene sker i et kæmpemæssigt underjordisk kalkbrud med lav temperatur og høj luftfugtighed. Kooperativet fremstiller en større buket af crémanter, hvoraf denne er den basale."
 • Godt Køb i Spis Bedres store test af nytårsbobler d. 18.12.12: "Denne skønne Crémant fra Bourgogne er testet i blindtest, hvor panelet prissatte den til 200 kr! Der er uden tvivl tale om et godt køb her. Server den som aperitif, til skaldyr, magert fjerkræ og alle fisketyper. Ja hvorfor ikke også som meditationsvin."
 • Godt køb på Winefactory.dk d. 05.12.12.
 • TESTVINDER og de maksimale 5 stjerner på vinforum.dk d. 23.12.11: "Lys høgul farve med mange, små bobler. Intens duft af citrus, lidt bær, æble. Mellemfyldig vin med fin mousse og en dejlig cremet smag, der har fin syre og lidt bær i sig. Her er også god fylde for en cremant at være. Fin til prisen. Vinen er god til aperitif og lette fiskeretter."
 • 5 stjerner på winelab.dk d. 23.12.11: "En flot og frisk mousserende vin til en meget fornuftig pris. Flot Crémant de Bourgogne med duft af kærnemælk, æbler, citrus og friskbagt rugbrød, hvilket er klassisk for nogle mousserende vine. Boblerne er små og ikke for aggressive. De giver sammen med den friske og skarpe syre en rensende effekt. Smagen er domineret af syrlige æble og flere lag af citrusfrugter. Et rigtig godt alternativ til en billig og mindre god champagne."
 • 6 stjerner og TESTVINDER på finansbureauet.dk d. 22.12.11: "Bedst af dem alle blev Crémant de Bourgogne Bailly-Lapierre Pinot Noir Brut fra Philipson Wine til en pris af 79,95 kr. Lad det være afsløret med det samme - ved man ikke bedre, vil man tro, der er tale om en "ægte" champagne. Og ikke nødvendigvis en billig af slagsen. En pågående og stringent vin i den klassiske fyldige blanc de noirs stil med diskrete rugbrødstoner. Fin som aperitif og perfekt til maden - men hold den langt væk fra kransekagen - dertil har den for lav dosage."
 • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 18.12.11: "En virkelig fin crémant - en blanc de noirs, hvid(vin) af blå (sorte) druer. Fine, stadige bobler og en harmonisk, frisk smag med en lille sødme. Lang eftersmag."
 • 5 stjerner i Politiken d. 26.12.10: "Lysgul, meget fine perler; minimalistisk næse; smag af doseringen giver munden fin balance. Dejligt skum til god pris."
 • 5 stjerner og "Godt køb" i Ekstra Bladet d. 25.12.10: "En rigtig god duft, flotte bobler og god frugtsmag. Godt eksempel på, at en crémant kan være god til prisen."
 • Sandra Skriver d. 18.12.10: "En god og kraftig panje-i-fåreklæder (nåja, Bourgogne... Det er tæt nok på), der balancerer fint i glasset. 12 stk af dem hér er heller ikke udueligt, for den ryger hurtigt og passer til meget."
 • Anbefalet i Spis Bedre d.16.12.2010: "En fantastisk vin til prisen...Faste og vedvarende bobler, flot mineralsk duft. Vinøs og saftig. Tør og ganske fyldig. Kan gå til hele måltidet."
 • 5 stjerner og bedste mousserende i 24Timers test af Champagne og mousserende d. 20/12-07; "Gær og brød. Kraftig med en fin citrus-æble- finish. Klart den i testen, som mindede mest om champagne - blot er boblerne lidt grovere. God til hummersuppen."
 • 5 glas i Politiken 23/12-06
 • 5 skruelåg på avisen.dk d. 10-06-2010: " Frisk rugbrød, hindbær og masser af lækre bobler. Det er ikke champagne, men det ligner"
 • Kåres som bedste køb i test af mousserende vin under 100 kr i Spis Bedre Januar 2009
 • Årets "Bedste Køb" i Oldenburgs Vinguide 2006
 • 5 glas i Politiken, 24/12-05; "Kraftig sag med lidt jordbær/hindbær i både duft og smag. Moderat tørhed. Fyldig smag. God til intense "happere" før maden eller til sushi"
 • Vurderet til 190 kr - Penge & Privatøkonomi januar 2004: Det kræsne smagepanel vurderede Baillys Crémant som værende bedre end en årgangschampagne, som ellers sælges til 580 kroner pr flaske! Eksperterne i smagepanelet eksperter skrev; "Smuk struktur med rigtig fin mousse. Lækker brødagtig i næsen. Flot afstemt syre. Herligt tør og frisk...En rigtig god Champagne".
 • Vinder i Børsens kæmpetest af Champagne & Crémant 19/12 - bedst ud af 30 Crémanter!; "En duft af blanc de blancs champagne , med fint rugbrødsagtigt præg som i "den ægte vare". God fyldig struktur, blød mousse, stram syrlighed."
 • 5 stjerner i Jyllands-Posten, 1/12-05 "Mousserende. Frisk, læskende og rigtig rar boblevin på Chardonnay og Pinot Noir med fin mousse, der holder længe i glasset. Tør uden at virke syrlig med tydeligt, men alligevel passende diskret fadpræg i næsen og god, lang smag. God til helligdagene - som aperitif, måske til østers, men hold fingrene fra den, når der serveres kransekage nytårsaften, dertil er den for tør."
 • 4 glas i Smag og Behag Juni 2008 og kun overgået af en anden Crémant ud af 30 testede flasker: "Frisk, tør og brusende. Den har krop, struktur, stor umiddelbar friskhed og pæne dimensioner. Ren blomst, kontant syre. Stilen er pågående, potent og madkrævende - ikke mindst til fed mad, hvor dens syre vil gøre godt."
 • Vinder af den franske lilje 2008
 • Vinder af guldmedalje på Concours Général Agricole i Paris.
 • Druesorter: Pinot Noir
 • Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse.
 • Anbefales til: Aperitif, skaldyr, magert fjerkræ og alle fisketyper, meditationsvin.