Cava Reserva Brut Allegro Gramona

DKK 119,95
pr. fl. v/12 flasker 144,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (22)

JydskeVestkysten Ugens Bedste
JydskeVestkysten
Jyllands Posten
Dagbladenes Bureau v/Rasmus Holmgård
Vinavisen
Mad & Venner Anbefalet
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 91 point
Ekstra Bladet Bedste mousserende

Vin-Info

Varenummer: 56731500
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Penedès
Druesorter: 33% Xarel-lo, 33% Macabeu og 33% Chardonnay.
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, visse tapas, lette salater.
Drikkemoden: Nu og 3 år frem.

Beskrivelse

Gramona - toppen af Cava

Gramona er et af de ældste Cava huse, grundlagt tilbage i 1881 og kunne dermed fejre 125 års jubilæum i 2006. Det er nu 5. generation, der står i spidsen for det familiedrevne vinhus. Men familiens vinrødder går helt tilbage til 1816. I dag råder Gramona både over deres historiske kældre i Cava hovedstaden San Sadurní, hvor man stadig lagrer og udvikler prestigecavaer, samt et state-of.the-art winery Cellar Batllé, praktisk talt bygget ind i en bjergside og udsigt over vinmarkerne. Her er hele bygningen gearet til at modtage og behandle Cava druer efter de sidste, nye metoder, og man eksperimenterer hele tiden for at optimere kvaliteten..

"Viti, Vini, Vitae"

Familen Gramonas våbenskjold bærer det latinske motto: "Viti, Vini, Vitae": Vinstokken, Vinen, Livet": Viti, fordi alt vinarbejde starter i vinmarken og kun de bedste terroir kan frembringe topkvalitet, Vini, fordi hvert års høst er kulminationen på et års forarbejde, som så bliver til vin, Livet, fordi Cava er den måske vigtigste del af livet for familien. Man lægger hele den samlede familieenergi i at skabe ultimative Cavaer med en kompromiløs søgen efter det bedste.

Meget lang flaskelagring og kostbare produktionsmetoder

Gramona ejer over 150 ha. vinmarker beliggende i de bedste områder i La Plana, Mas Escorpí, El Serralet og Solana og sværger til meget lang lagringstid både før og efter at Cavaen degorgeres for at udvikle maksimum kompleksitet. Intet overlades til tilfældighederne, alle druer håndhøstes og sorteres manuelt, alle Cavaer lagrer med korkprop og 100 år gamle Soleravine lagret i kastanje- og egetræsfade indgår i dosagen. Det er selvsagt en kostbar metode på linie med de berømte franske champagnehuse som f.eks. Bollinger, men intet spares for at opnå den ultimative kvalitet. Topscorer hos Robert Parker og Guia Penin - på højde med de bedste Champagner Gramonas Cavaer har scoret op til 96 point af Robert Parker, hvilket bringer dem på niveau med mange af de bedste champagner, og op til 97 point i Guiá Penin (Spaniens svar på Robert Parker), hvilket gør Gramona til den højest ratede Cava nogen sinde i Penin, endda 2 år i træk. 3 år i træk har Gramona været på Wine & Spirit Magazines top 100. Gramona har høstet et hav af roser fra verdens førende vinanmeldere: "Unquestionably the most impressive portfolio of Cavas money can buy" Robert Parker "Reminds me of the Great Champagnes" Eric Asimov i New York Times "Gramona is more sumptuous and refined than I ever dream Cava could be" Andrew Jefford I Decanter "Ja jeg ved det, det er ikke champagne, men cava og det er som bekendt noget helt andet. Men her skal lyde et stort MEN, når cava er godt, er det rigtig godt og Gramona er huset, der giver champagne kamp til stregen og for flere af vinene mere til... Priserne er både lave og høje og samtlige repræsenterer suveræne værdier." Citat Gastro

Gramona Brut Allegro

En superfrisk og sprød Cava med en elegant strågylden farve med grønne undertoner og meget raffinerede, små bobler. En imponerende bouquet af blomster og frugt så som æble, pæere og citrus smagen er velgørende frisk med en floral elegance og en veintergreret syre som gør Cavaen rund og sprød på samme tid.

Anmeldelser

 • 5 stjerner - Ekstra Bladet: De 10 bedste bobler til under 100 kr. (tilbudspris) d. 11.03.15: "En af Spanien absolut bedste Cava huse. En yderst flot vin med fine bobler og en smag af pærer, æbler, citrus og blomster. Pæn lang eftersmag med en anelse mandler. Flot balance. Giver mange champagner baghjul."
 • 5 stjerner - Jyllands-Posten d. 26.12.14: "Lidt røget næse med æble og ristet brød. Blid mousse og god mundfylde. Glimrende og helstøbt cava med fint syrebid til meget rimelig pris."
 • 5 stjerner og Ugens Bedste - Jydske Vestkysten d. 26.12.14: "Her er noter af æble og citrus samt en lille cremet tone, der bakker frugten fornemt op. Flot cava, der kvalitetsmæssigt kan hamle op med en mindre champagne. Ganske kompleks og et mindre kup til tilbudsprisen. Fem store stjerner."
 • 6 stjerner - Dagbladenes Bureau v/Rasmus Holmgård d. 29.10.14: "Smuk gylden kulør. Åben, generøs og kompleks næse af orangeskal, lime, hindbær og makroner, der er lige til at sætte tænderne i. Munden er florlet og knastør, hvilket glimrende balancerer næsens småslikkede toner. Kulsyren er grov, men med den saftige syre og den delikate frugt er boblerne tilgivet. Spændende, velsmagende og festlig klassecava."
 • 5 stjerner - Vinavisen.dk d. 15.06.14: "Denne dejlige cava dufter fint af frugt og lyst brød, har kaskader af fine små bobler og en bred, frugtrig smag. Den er fremstillet på druerne Chardonnay, Macabeo og kun en anelse Xarel-lo, da vinhuset Gramona med denne cava ønsker en frisk vin, der skal drikkes ung. Netop Xarel-lo giver lang holdbarhed, mens Macabeo sørger for den ungdommelige friskhed i vinen. Prisen er lav for så god en kvalitet."
 • Anbefalet i Mad & Venner maj 2014: "Gramona er en af de mest berømte cavaproducenter, og denne husets standard brut-udgave imponerede panelet med en frisk og elegant næse og et lækkert syre/citruspræg i både duft og smag. God og overbevisende tør stil og til 100 kr. (tilbudspris) et fund og objektivt en bedre vin end mange champagner til det to- tredobbelte. Gramona-cavaerne er lagret ekstraordinært længebåde før og efter degorgering (hvor gærresterne fjernes efter andengæringen, og cavaen forsynes med den endelige champagne- undskyld cava-prop. Lagrer i øvrigt også før degorgering med korkpropper, hvilket kun ganske få champagnehuse ofrer på sagen - normalt bruger man kapsler."
 • 5 stjerner, 91P og BEDSTE MOUSSERENDE - Ekstra Bladet d. 27.12.13: "En af Spanien absolut bedste Cava huse. En yderst flot vin med fine bobler og en smag af pærer, æbler, citrus og blomster. Pæn lang eftersmag med en anelse mandler. Flot balance. Giver mange champagner baghjul."
 • 5 stjerner - Ekstra Bladet: 'De 10 bedste bobler til under 100 kr.' d. 19.12.13: "En af Spanien absolut bedste Cava huse. En yderst flot vin med fine bobler og en smag af pærer, æbler, citrus og blomster. Pæn lang eftersmag med en anelse mandler. Flot balance. Giver mange champagner baghjul."
 • Anbefalet i Spis Bedre d. 16.12.13: "Små hidsige bobler, der afslører søde, gule æbler og nødder i næsen. I munden er der en lille mineralitet og smag af gule pærer. Fin, frisk og ukompliceret som erstatning for de dyrere champagner, efterhånden som aftenen og festen skrider frem."
 • Godt køb på Winefactory.dk d. 30.10.13.
 • 93P på vin-top-10.dk v/Anders Grøndahl d. 12.08.13: "På jagt efter en lækker og klassisk mousserende vin, der i uhyggelig grad minder om Champagne til over den dobbelte pris? Her er den."
 • 5 stjerner på winelab.dk d. 28.06.13: "Friske æbler, urter og lidt bark i duften. Fine detaljer og en smuk, dejlig og let friskhed. Super kompleksitet i smagen med en passende portion rund syre."
 • 6 stjerner på aov.dk d. 13.06.13: "Æbler, nødder og brødkrumme. Store bobler, mineralsk og god kompleksitet. Flot alternativ til de langt dyrere Champagnevine."
 • 5 stjerner på denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 12.06.13.
 • Anbefalet i Spis Bedre juni 2013: "God til aperitifmødet efter arbejde eller til en lille fejring. god tørhed, rank og sprudlende. Server den til alt fra nødder, skinke, laks, rejer, tomat/mozerella/basilikum, rogn og æg."
 • Anbefalet i Magasinet Mad! april/maj 2013: "Den spanske mousserende cava ligger som regel nederst i "boblehierakiet". Cava fås dog i forskellige kvaliteter og prislag, og de rigtig gode af dem kan sagtens hamle op med de billigste champagner. Det gælder fx Gramona Allegro, som er herligt boblende med friske pæretoner i smagen og en diskret afslutning af bitre mandler. Perfekt til skaldyr og fjordrejer."
 • 6 stjerner og vurderet til 168 kr. på Finansbureauet.dk d. 14.12.12: "Da FinansBureauet i sidste uge testede Champagne, havde der også sneget sig nogle spanske Cava´er med ind i feltet. Testen foregik, som sædvanligt, blindt, så paneldeltagerne vidste ikke, hvilke vine der var Champagne og hvilke der var Cava. Og selvom Cava som hovedregel er en del billigere end ægte Champagne, klarede de tre Cava´er sig ganske fortrinligt, og blev vurderet højere end mange af Champagnerne." "Panelet smagte både den almindelige Cava Reserva Brut Allegro Gramona, og vintage udgaven 2007 Cava Gran Reserva Brut Vintage Gramona. Begge meget sprøde og friske Cava´er med floral næse og toner af æbler og citrus - og med let krydret og ristet strejf i sidstnævnte. Vurdering henholdsvis 168 og 205 kr. (og dermed 6 stjerner til begge)."
 • Anbefalet af Gastro d. 03.12.12: "...Gramona er huset, der giver champagne kamp til stregen og for flere af vinene mere til. Gramona ligger i San Sadurnì, hvor historien begyndte i 1881. Priserne er både lave og høje og samtlige repræsenterer suveræne værdier."
 • 90 point og 5 stjerner Guiá Penin 2012: "Bright yellow. Nose: fresh fruit, dried herbs, lees, floral. Palate: fresh, fruity, tasty, good acidity."
 • Druesorter: 33% Xarel-lo, 33% Macabeu og 33% Chardonnay.
 • Drikkeklar: Nu og 3 år frem.
 • Restsukker: 3-6 g/l.
 • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, visse tapas, lette salater.