Cava-Brut-Núria-Claverol-Sumarroca

Cava Brut Núria Claverol Sumarroca

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Anmeldelser (7)

91 point
90 point
Guld

Cava af egne druer og solidt håndværk

I en tid hvor produktionen af Spaniens mousserende Cava i stigende grad fuldmekaniseres, og hvor vinmageren i kælderen sjældent har den ringeste anelse om, hvem der har dyrket druerne eller hvor de stammer fra, er det en lise for sjæl og gane at stifte bekendtskab med familien Sumarrocas vine. Familien fremstiller udelukkende vin af druer, de selv har dyrket, og deres prisvindende vine oser langt væk af solidt håndværk. Fra årgang 2018 er alle vinene 100% økologiske.

Champagne-tryk

Familien Sumarroca råder over 450 hektar vinstokke plantet i en kalkholdig jord, som giver druer med en bemærkelsesværdig intensitet og mineralitet. I kælderen stiler man kompromisløst efter topkvalitet, og blandt andet sørger man for at alle husets Cava-vine holder seks atmosfærers tryk og ikke kun de fire, som loven foreskriver. Druernes kvalitet og det høje tryk i flasken bevirker, at Sumarrocas Cava kan være særdeles svær at skelne fra "ægte" Champagne fra Champagne- distriktet.

Sumarrocca, Bujonis og Cielo d'Or

Vi fører 3 serier fra Sumarroca, der alle er af fantastisk kvalitet. Hovedserien bærer naturligvis vingårdens navn.

Ikke kun mousserende vine

Hos Sumarroca laves der ikke kun mousserende vine, der laves også stille vine af høj kvalitet. Ligesom resten af produktionen hos Sumarroca er det udelukkende med egne druer.

Nuria Cava Brut

Sumarrocas flagskibs-cava, Nuria, er opkaldt efter medstifteren Nura Sumarroca. Vinen lagrer 42 måneder på flaske inden degorgering, og den byder på alle de dyder, man kan forvente af en moden mousserende vin i verdensklasse; Den sart strågule vin byder på en fin mousse og en bouquet med delikate nuancer af fersken og vilde bær. Smagen er silkeagtig og finesserig, og munder ud i en lang finish med tørret frugt, citrus og mineralser.