Tilbud

Burmester 20 Years old Tawny

SPAR 80 DKK pr. fl.
DKK 399,95
pr. fl. v/12 flasker 479,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (25)

Berliner Wein Trophy Guld
International Wine Challenge Guld
Decanter World Wine Awards Guld
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 92 point
Wine Spectator 91 point
Decanter 91 point
Den korte avis
Henrik Oldenburg 17,5 point
Portvin.nu 93 point

Vin-Info

Varenummer: 55491020
Type: Portvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Porto
Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
Drikkemoden: ved frigivelsen og 10-20 år frem fra tappeåret

Beskrivelse

Burmester - topkvalitet fra et af Portugals ældste portvinshuse

Burmester blev grundlagt i 1730 i London og begyndte at eksportere portvin til Europa fra Vila Nova de Gaia i 1750 og er således et af de ældste portvinshuse. I dag er Burmester specialiseret i portvine af tawny typen i topkvalitet, med Colheita (vintage dateret tawny) som deres helt store speciale. Burmester har altid stået for traditionel portvinsfremstilling, men eksperimenterer også med moderne produktionsmetoder. I 2005 blev Burmester en del af Sogevinus Fine Wines, som har som sit mål være den førende aktør inden for portvin og bordvin i Portugal. Koncernen ejer i dag 5 forskellige portvinshuse, hvoraf Burmester kvalitetsmæssigt er spydspidsen. Ejerskabet af netop disse 5 portvinshuse gør Sogevinus Fine Wines til markedsleder inden for Tawny-typen, en position som man via nye investeringer vil søge at udbygge.

Unikke vinmarkbesiddelser og historiske kældre

Burmester har markeret sig som kvalitetspioner i Porto i mange år og det hæderkronede hus besidder flere af de bedste vinmarker langs Duoro- floden. Herfra høster de exceptionelle druer, som Burmester får det fulde potentiale ud af. Vinene lagrer i de enorme, historiske kældre i Villa Nova de Gaia, hvor der er plads til 3.000.000 liter portvin. Burmester er endvidere et at de meget få portvinshuse, der har lagrer (om end meget begrænsede) af meget gamle Colheitavine tilbage til 1800 tallet.

Colheita (Tawny) og Vintage (Ruby)

Portvin kan overordnet set opdeles i 2 typer; tawny og ruby. Tawny-typen, som også inkluderer almindelig tawny, tawny med alderbetegnelse - 10, 20, 30 eller 40 år og Colheita, betegnes også som fadlagret port, idet den ligger på fad indtil den skal bruges. Hvor Tawny er en blanding af flere forskellige årgange, er Colheita en årgangstawny som kun laves i de bedste år. En Colheita lagrer minimum 7 år på fad og bærer altid 2 årstal, høstår og tappeår. De bedste og mest eftertragtede Colheita, lagrer rigtigt mange år på fad, og opnår derved en uhørt koncentration og kompleksitet. Tawny, som betyder læder, er opkaldt efter den brungyldne farve, som portvinen får af den lange fadlagring. Ruby-typen, som også inkluderer vintage og late bottled vintage, tilbringer for portvin relativt kort tid på fad. Efter aftapning på flasken er ruby og late bottled vintage drikkeklar, mens vintage udvikler sig ved flaskelagring og har et langt lagringspotentiale. Ruby, som betyder rød, er opkaldt efter typens farve

Anmelderne er begejstrede for portvinskup

Den økonomiske situation i Portugal har gjort, at vi har haft mulighed for at købe til ekstremt fordelagtige betingelser. Vi er simpelthen blevet en af verdens største portvinsimportører! Da Philipson Wine har købt så store partier af portvine hos Burmester, har vi også fået lov til at få adgang til deres allerbedste fade. Denne chance kommer nok aldrig igen - priserne er milevidt fra hvad det reelt koster at lave disse ædle vine. De danske anmeldere har også været taget med storm og uddelt historiske ratings til Burmester de sidste år, ja Burmester har gennem det sidste årti vundet så mange smagninger, at presseudklippene derfra ville fylde som en velvoksen telefonbog.

20-Years Tawny Port

De gamle Tawnies er sammen med Colheitaerne Burmesters visitkort. 20 års Tawny er resultatet af et blend af udvalgte vine. Med en Tawny-grøn farve præsenterer 20 års Tawny en bouquet af egefad, tørrede frugter, rosiner og honnning. Smagen er fuldmoden, fyldig og intens, og fuldendes af en imponerende lang eftersmag.

Anmeldelser

 • Guldmedalje v/ Decanter World Wine Awards 2015: "Coconut and dates with spices, raisin, nuts and lifted marmalade aromas and a touch of crème brûlée. Complex, delicious and silky, with toffee apple, dried apricot, prune, beeswax, fresh juicy fruit and lashings of chocolate, this is a fine and suave wine."
 • 5 stjerner og 92P i Ekstrabladets store Portvinstest d. 31.10.14: "Burmester laver nogle generelt flotte tawny vine til priser som er yderst fornuftige. Sødlig duft, mørk i farven. Nødder, tørrede frugter, kokus og vanilje. Meget lang karamelagtig eftersmag. Stadig vinøse toner."
 • 91P - Wine Spectator d. 12.12.13: "The golden raisin, toffee and roasted almond flavors are deep and rich in this lively, well-spiced style. Minerally midpalate, with a well-defined finish of sandalwood and cream. Drink now.-K.M."
 • 91 pts - Decanter Magazine January 2013: "Mid-deep brick colour with a mahogany-green tinged rim. Fragrant, creamy, milk chocolate aromas and flavours. Quite full yet soft and suave, mouthfilling richness and spice with a vestige of grip on the finish."
 • 6 stjerner på denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 14.11.12.
 • 17,5/20 pts af Henrik Oldenburg på forlaget-smag.dk d. 01.11.12: "Det skal ikke skade Burmester, at deres 20-Års er den mindst kostbare på det danske marked, for det skyldes bestemt ikke lav kvalitet, men at den danske importør har gjort en stædig og mærkbar indsats for at få Burmesters Tawnies til at ligge forrest på de danske Portvinshylder. Med tre ejerskifter på en halv snes år er det ikke så underligt, at en blandingsvin som 20-års Tawny skifter karakter, og det har den gjort. Den er blevet slankere i stil, mere strømlinet, mere midtsøgende, men stadig domineret af traditionel røg og disciplineret sødme. Den smagte flaske havde ligget to år efter aftapning og havde mistet noget i spændstighed - men sikkert vundet tilsvarende i struktur. Den er vellavet, velsmagende og velfungerende og holder sig solidt på sin kurs: på den brede, fornuftige middelvej. Og så trækker det jo ikke fra, at Burmester suverænt er markedets mest prisvenlige 20-Års."
 • 5 stjerner på Winelab.dk d. 05.09.11: "Afdæmpet frugt, mest lyse rosiner, og mørk chokolade. Rosin går igen i smagen, meget harmonisk eftersmag."
 • 92 pts - Roy Hersh, fortheloveofport.com: "Surprisingly ruby-centered with a light orange-tawny meniscus. Dried apricot and candied orange along with toasted almond really had me sniffing this sensuous elixir for a long time. Light-bodied with supple acidity and a creamy smooth texture combine to complement the liquid praline flavor and a hint of lime that bring home the secondary nuances."
 • 92 pts i Jyllands-Posten d. 10.12.10: "...decideret fremragende for genren med en betydelig dybde og kompleksitet i smagen, der er et væld af nødder, mandler, farin, honning med en lille rensende syre. En dekadent drik..."
 • 17,5 pts i Revista Vinhos d. 01.10.10.
 • Rating: 95 POINTS i Henrik Oldenburgs "Portvin".Som det ene ud af blot to huse, modtager Burmester 5 UD AF 5 GLAS for sine Colheitas og andre Tawnies i denne bog.Vandt årets guldmedalje "Médaille d'Or" og "Prix d'Excellence" i 1997 for bedste 20 års port overhovedet ved stor smagning i Bordeaux. Den er helt på toppen nu, med en meget sensuel og elegant fedme i den perfekte fuldmodne og fyldige smag. En stor oplevelse for portvinselskere! Vandt også stor 20 års smagning i Smag & Behag, som skriver: "Burmester har altid lavet god og pålidelig Tawny, men ikke i så overbevisende kvalitet som denne 20- års". "Blød, let røget, pirrende næse. Smagen har fedme, sødme, dybde, længde, kvalitet, alt sammen fint doseret og i smuk balance.
 • **** Smag & Behag jan.98.
 • 94 pts i Gastro d. 11-03-2010 anmeldt til 199,95: " Prisen lyder af løgn, men er det ikke."
 • 93 pts på portvin.nu februar 2010: "Brunorange klar farve. Igen ret ældet stil i farven som virkelig gør sig godt. Vinen kommer virkelig til sin ret som en ædel tawny med sarte toner af cigaræske, træ, eksotiske tørrede frugter og en syrlig frisk mango der frisker godt op i vinen. Et rigtig godt glas tawny som de fleste vil vurdere væsenligt højere prismæssigt end de 149,95 den sælges til pt. - Flot glas. Fantastisk til prisen."
 • 41/2 glas ud af 5 i Smag og Behags store test af 20 års Tawny November 2009.
 • 5 stjerner i Berlingske Tidende d. 01-05-2010 anmeldt til 149,95 v/12 fl.:" Herlig næse med flot dybde. Tørret frugt, de røde bær er forsvundet: rosiner, svesker, dadler, figner. Chokolade, puddersukker og orangeskal. God længde og en del sødme."
 • Rating: Guldmedalje Sélections Mondiales des Vins, Canada, 2007
 • Rating: Guldmedalje Sélections Mondiales des Vins, Canada, 2006
 • Rating: Guldmedalje: Concours Mondial de Bruxelles, Belgien, 2003
 • Rating: Sølvmedalje Monde Sélection, Belgien, 2006
 • Rating: Sølvmedalje Concours Mondial de Bruxelles, Belgien, 2006
 • Politiken skriver om Burmesters Tawnies og Colheita-vine 20/12-03; "Burmester laver Colheita med megen finesse og balance. Selv i de gamle colheitavine er der stadig syre og friskhed kombineret med tiltagende koncentration, jo ældre vinene bliver. Med alder får de næsten en olieret honningkarakter med tiltagende præg af tørret appelsin og abrikosmarmelade."
 • 95 pts i Wine Spectator d. 28.02.90.
 • Drikkemoden: ved frigivelsen og 10-20 år frem fra tappeåret
 • Holdbarhed efter åbning: Tawnies og Colheitaer kan holde sig i minimum 1 måned efter åbning
 • Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
 • Jordbundsforhold: Sydvendte terrasser, skiferholdig jordbund.