28/08 Zorzal, Winemaker's Dinner, The Balcony

 28-08-2019 |  19:00

Terroir, vildgær, lagring på æggeformede cementfade - ildsjæle revolutionerer argentinsk vin

DKK 995,00
Pr. Billet

Smageprogram

Restaurant The Balcony 28/08.2019. kl. 19.00. Zorzal rebelske ildsjæle fra argentinsk boutique winery i 1400 m. højde ved foden af Andesbjergne i Mendoza. Grundlagt i 2007 af Michelini brødrene Gerardo, Matias og Juan Pablo. De tre ildsjæles filosofi er, at man skal turde gå mod strømmen og eksperimentere for at lave banebrydende vine. Allerede med deres første årgang 2008, vandt de stor respekt. Brødrene tror på at jo mindre de piller ved vinmarkernes naturlige økosystem og vinens gæring, jo mere spændende, unikke, rene og vibrerende vine får man. Vine, der tydeligt afspejler Gualtallarys fantastiske terroir. Druerne høstes i hånden og gæres med deres egen naturlige vildgær. Der anvendes kun en smule ældre fade, som ikke maskerer den rene frugt og ellers foretrækkes gæring og lagring på cementranke, både traditionelle og æggerformede. Intet er helligt hos Zorzal, hvor man skaber anderledes luftige og elegante argentinske vine. Restauranten The Balcony er resultatet af et ønske om en gourmetrestaurant i hjertet af Odense. På The Balcony tør de tage chancer og afprøve nye ideer, og vi glæder os til at byde jer velkommen til en vin og mad oplevelse i særklasse

Menu

Aperitif
2018 Terroir Unico Chardonnay Gualtallary Zorzal
1.ret
2018 Terroir Unico Sauvignon Blanc Gualtallary Zorzal
2017 Eggo Blanc de Cal Sauvignon Blanc Gualtallary Zorza
2. ret
2016 Gran Terroir Pinot Noir Gualtallary Zorzal
2017 Eggo Filoso Pinot Noir Gualtallary Zorzal
3.ret
2016 Gran Terroir Malbec Gualtallary Zorzal
2016 Eggo Tinto de Tiza Malbec Gualtallary Zorzal
4.ret
2016 Calcareo Granito Malbec Mendoza SuperUco
2016 Calcareo Coluvio Malbec Mendoza SuperUco
5.ret
2016 Field Blend CabernetSauvignon-Malbec Gualtallary Zorzal

Restaurant The Balcony

1.th, Vestergade 68
5000 Odense C
Danmark

Bemærk

  • Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
  • Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.
  • Restauranten kan vælge at sætte flere gæster sammem ved større borde, afhængig af reservationerne.

Ferrari - Norditalienske bobler på Champagne-metoden

Huset blev grundlagt i 1902 af den blot 21-årige Giulio Ferrari, som havde det mål, at bevise at det er muligt at lave mousserende vin i de kølige højder i norditalienske Trentino, på samme høje niveau som Champagne. Det lykkedes Giulio at skabe et hus med et ry og en kvalitet, som matcher de absolut bedste huse i Champagnedistriktet. En af årsagerne til succesen er bl.a. husets fokus på Chardonnay-druen som rygraden i vinene og brug af den mest eksklusive produktionsmetode: Champagne- metoden. Giulio fik ingen børn og solgte derfor i 1952 til Lunelli familien, som også ejer slotte i Toscana og Umbrien.

En evig stræben efter topkvalitet

Lunelli-familien har sidenhen løftet den i forvejen meget høje kvalitet. F.eks. anvender de udelukkende druer fra egne marker eller køber druer fra vinbønder som de har arbejdet sammen med i mange år og som betales efter kvaliteten. De har også forlænget den så vigtige lagring på flaske med bærmen. I dag ligger deres non-vintage vine minimum 24 måneder og årgangsvinene og prestige cuveerne ligger 5-10 år(!). Alt dette har givet vinene fra Ferrari en absolut topplacering i det italienske kvalitetshierarki.

Økologiske vinmarker - et banebrydende arbejder over 20 år

Ferrari startede for 20 år siden processen med at omlægge alle deres egne vinmarker til økologisk dyrkning og drift. I og med der er yderligere ca. 500 små vinbønder, der leverer druer til Ferrrari har det været et enormt arbejde, hvor alle har skullet indrette sig på kravene til økologisk certificering. Alle Ferraris vine vil i løbet af nogle år blive økologsik certificerede-

Fra Downing Street til Det Hvide Hus

Igennem mere end et århundrede har Ferrari markeret sig ikke blot i Italien men i hele verden. Vinene er blevet serveret ved utallige historiske begivenheder, ved G8-topmøder, til adskillige præsidentbesøg, ved middage i Det Hvide Hus, og i Downing Street, samt ved fejring af det italienske fodboldholds sejre.

Gambero Rosso topscorer og anmelder favorit

Også i vinens verden ligger Ferrari i toppen af sin klasse, og har bl.a. en stjerne i Gambero Rosso, hvilket betyder, at huset har modtaget de eftertragtede 3 glas mere end 10 gange (i skrivende stund over 16 gange!). Ferrari blev desuden kåret til "Sparkling Wine Producer of the Year" ved The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2015. Vini D'Italia Gambero Rosso:" "Ferrari takes the award "Winery of the Year" to Trentino for the amazing quality across its range and for its constant promotion of Made in Italy around the world"." "Ferrari's wines compete with the best of the best and they offer a uniquely Italian (cool mountain climate) expression that makes them particularly delicious, crisp and luminous." - Citat Robert Parker's The Wine Advocate "In the world of Italian sparkling wine, Ferrari stands alone in terms of overall quality and consistency." - Citat Robert Parker's The Wine Advocate "the Rolls-Royce of Italian fizz" - Citat Tom Stevenson