28/02 Argiano Brunello winemaker, Kanalen Christianshavn

 28-02-2019 |  19:00

Smag topbrunello og suoertoscaner med op til 98-99P

DKK 995,00
Pr. Billet

Smageprogram

Restaurant Kanalen Christianshavn (annekset) 28.02.2018 2019 kl. 19.00. Kom med til en fantastisk Winemakers Dinner med en Toscanas store, gamle majestætiske vingårde: Tenuta Argiano. Selve slottet er bygget i renæssancestil og blev opført fra 1581-1596 og der har været dyrket vin på slottets marker lige siden. Sassicaias tidligere ønolog, Giacomo Tachis, har lagt grundstenene til Argianos genembrud som topbrunello og skabte den berømte supertoscaner Solengo. De sidste årgange har man fejret store triumfer med 98-99 P James Suckling til 2016 Solengo og 96P til Brunello 2013. Vi har i samarbejde med Restaurant Kanalen sammensat en menu hvor mad og vin går op i en højere enhed! Det traditionelle fransk-danske køkken hersker med et moderne tvist.

Menu

1. ret
2014 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano

2. ret
2013 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano

3. ret
2010 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano
2004 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano

4. ret
2016 Solengo Tenuta di Argiano
2015 Solengo Tenuta di Argiano

5. ret
2010 Solengo Tenuta di Argiano
2004 Solengo Tenuta di Argiano

Restaurant Kanalen Chr Havn, Annekset

Wilders Pl. 2
1403 København K
Danmark

Bemærk

  • Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
  • Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.
  • Restauranten kan vælge at sætte flere gæster sammem ved større borde, afhængig af reservationerne.

Argiano - den danske Brunello og Supertoscanere

Tenuta di Argiano er en af Toscanas store, gamle majestætiske vingårde. Selve slottet er bygget i renæssancestil og blev opført fra 1581-1596. Der er har været dyrket vin på slottets marker lige siden. I 1992 overtog grevinde Noémia Marone Cinzano driften og revolutionerede kvaliteten, bl.a. med hjælp fra Sassicaias daværende ønolog. Giacomo Tachis. Sammen forbedrede de kvaliteten i Brunellovinen og skabte supertoscaneren Solengo, i dag en af Italiens ikonvine. I februar 2013 solgte Noémia Marone Cinzano Argiano til en gruppe af internationale investorer. Det nuværende winemaking team fortsætter som før.

Dansk ønolog i verdensklasse

Siden 2003 har troldmanden i kælderen heddet Hans Vinding-Diers. Som søn af de danske winemakeres "Grand Old Man", Peter Vinding-Diers, lå det i kortene at Hans skulle få en fremtid indenfor vin. Hans er opvokset i Bordeaux, men lige siden 1987 har han være på en uafbrudt ønologisk rejse, som ønolog over det meste af verden. Hans Vinding- Diers har allerede lavet vin i Australien, Sydafrika, Spanien, Portugal, Chile, Uruguay, Ungarn, Argentina og sidst, men ikke mindst i Italien. Erfaringen er således allerede enestående, og Hans Vinding- Diers talenter og evner er enorme.

Fantastiske muligheder på unikt terroir

Argianos vinmarker vokser på meget forskelligartet jordbund (terroir) og det giver nye muligheder for en innovativ winemaker. Således blev de franske druer til Solengi plantet af Noémia og Giacomo Tachis fordi den kølige brise fra Toscanas kystområde ved Maremma kan svale markerne og gøre det muligt at skabe en elangante Supertoscaner. Hans Vinding-Diers så tidligt at der var mulighed for at perfektionere nogle af de bedste Sangiovese Grosso druer og lave Suolo, ligesom Hans er manden bag Single Vineyard Brunelloen Orcaia, hvis druer vokser ikke på en, men 2 vinmarker med terroir af tufsten og limsten, vinen udtrykker således en særlig mineralitet i forholdt til Argianos "almindelige" Brunello.

Parker's The World's Greatest Wine Estates

Argiano er blandt blot 22 italienske vingårde som har fundet gennem nåleøjet hos Robert Parker i dennes bog "The World's Greatest Wine Estates". Argiano har også høstet masser af roser hos Wine Spectator gennem tiden og har fået Gambero Rossos eftertragtede 3 glas flere gange.

6 vine fra Argiano

Vi importerer og sælger i dag 6 vine fra Argiano: L'Orcaia Brunello: 100% Sangiovese Grosso, lagret 2 år på fad, 2 år på flaske. Lavet på druer fra 2 specifikke vinmarker. Non Confunditur: 40% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese, 20% Merlot og 20% Syrah. Lagres på ståltank og fade. Solengo: Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot og Syrah. Lagres 15 til 17 måneder på franske egefade. Suolo: 100% Sangiovese Grosso. Lagres 15-17 måneder på nye franske egefade. Rosso di Montalcino: 100% Sangiovese Grosso. Lagres 6-8 måneder på franske og slavonske egefade.