27/2 VIP Galatrona øko i 23 årgange 1994-2017 Rest. Salon

 27-02-2020 |  19:00

27/02-2020 VIP Galatrona vertikalsmagning 23 årgange

DKK 2.800,00
Pr. Billet

Smageprogram

Restaurant Salon, Bredgade. 27. februar 2020 kl. 19.00. Vertikalsmagning med middag med alle årgange som slottet har lavet! Aldrig før er alle årgange blevet smagt på én gang! Vi skal smage ikke mindre end 23 forskellige vine fra denne legendariske superproducent! Alle vine kommer direkte fra Luca Sanjusts kælder! Petrolo er en af de mest feterede kometer i dagens Toscana. Under den karismatiske ejer, Luca Sanjusts ledelse, er der siden midt i halvfemserne, opnået fantastiske resultater og vingården har oplevet et gennembrud blandt internationale vinkritikere, især hos James Suckling i Wine Spectator og Robert Parker. Nye visioner og Italiens svar på Pomerol Tidligere var ejedommens fokus at producere almindelig Chianti, men da Luca Sanjust overtog ansvaret for driften forstod han tidligt at ejendommen rådede over enstående mikroklimaer og et unikt terroir. Især den højt beliggende Merlot vinmark ved foden af det gamle borgtårn, er helt exceptionel og leverer druer til Galatrona, som mange anmeldere uden tøven sammenligner med Pomerolvine som, Eglise Clinet, Le Pin og Pétrus. Jordbundsundersøgelser har også vist at der er mange ligheder med jordbundsforholdene i netop Pomerol. Vinene er i dag både økologiske og biodynamiske. International anmelderros til alle Petrolos vine Wine Spectator har skrevet: "Le Pin of Tuscany" og givet op til 98 point for Galatrona. Robert Parker har givet op til 96 point. Wine Enthusiast følger trop: "Galatrona is one of Italy's top Merlots"- ligeledes op til 98 point. Gambero Rosso har givet Galatrona de maksimale 3 glas ikke færre end 13 gange! Som JamesSuckling skriver: "Everything this artist-turned- winemaker does seems to turn to gold, or at least high ratings." Restaurant Salon tilstræber til enhver tid at give deres gæster en sublim oplevelse med førsteklasses betjening og kulinariske oplevelser. Ved vores VIP middage bliver der naturligvis gjort ekstra ud af både mad og vin og deltagerantallet er meget begrænset.

Restaurant Salon

Menu

Aperitif
Delamotte Brut

2017 Petrolo Galatrona Merlot
2016 Petrolo Galatrona Merlot
2015 Petrolo Galatrona Merlot
2014 Petrolo Galatrona Merlot
2013 Petrolo Galatrona Merlot
2012 Petrolo Galatrona Merlot
2011 Petrolo Galatrona Merlot
2010 Petrolo Galatrona Merlot
2009 Petrolo Galatrona Merlot
2008 Petrolo Galatrona Merlot
2007 Petrolo Galatrona Merlot
2006 Petrolo Galatrona Merlot
2005 Petrolo Galatrona Merlot
2004 Petrolo Galatrona Merlot
2003 Petrolo Galatrona Merlot
2002 Petrolo Galatrona Merlot
2001 Petrolo Galatrona Merlot
2000 Petrolo Galatrona Merlot
1999 Petrolo Galatrona Merlot
1998 Petrolo Galatrona Merlot
1997 Petrolo Galatrona Merlot
1995 Petrolo Galatrona Merlot
1994 Petrolo Galatrona Merlot

  • 1. ret: Lille ballotine af vagtel og foie gras som første ret.

 

  • 2. ret: Rørt tatar med blomkål & trøffel

 

  • 3. ret: Stegt havtaske med porre confit, brunet smør & lime

 

  • 4. ret: Risotto med braiseret lam & ærter

 

  • 5. ret: Sommerbuk med asparges, bær & sauce af lageret balsamico

Restaurant Salon

Bredgade 19
1260 København
Danmark

Bemærk

  • Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
  • Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.
  • Restauranten kan vælge at sætte flere gæster sammem ved større borde, afhængig af reservationerne.

Petrolo - Toscanas Pétrus

Ejendommen er en af de mest feterede kometer i dagens Toscana. Under den karismatiske ejer, Luca Sanjusts ledelse, er der siden midt i halvfemserne, opnået fantastiske resultater og vingården har oplevet et gennembrud blandt internationale vinkritikere, især hos James Suckling i Wine Spectator og Robert Parker.

Aristokrati, etruskere og romere

Luca Sanjust er ud af en gammel italiensk adelsfamilie, som kan føre sine rødder tilbage til hertugerne af Sicilien i 1200 tallet. Tenuta di Petrolo, vingården, er utroligt smukt beliggende ca. 40 km sy for Siena i et bakket område, som domineres af et imponerende borgtårn fra Etruskertiden, dvs. før romerne erobrede denne del af Italien, kaldet Galatrona. Det er siden blevet ombygget af romerne og i renæssancen. Oprindeligt var det tilflugtssted for egnens beboere i krigstid, hvilket der ofte har været i Toscana til op i 1800 tallet.

Nye visioner og Italiens svar på Pomerol

Tidligere var ejedommens fokus at producere almindelig Chianti, men da Luca Sanjust overtog ansvaret for driften forstod han tidligt at ejendommen rådede over enstående mikroklimaer og et unikt terroir. Især den højt beliggende Merlot vinmark ved foden af det gamle borgtårn, er helt exceptionel og leverer druer til Galatrona, som mange anmeldere uden tøven sammenligner med Pomerolvine som, Eglise Clinet, Le Pin og Pétrus. Jordbundsundersøgelser har også vist at der er mange ligheder med jordbundsforholdene i netop Pomerol.

International anmelder ros til alle Petrolos vine

Wine Spectator har skrevet: "Le Pin of Tuscany" og givet op til 98 point for Galatrona. Robert Parker har givet op til 96 point. Wine Enthusiast følger trop: "Galatrona is one of Italy's top Merlots"- ligeledes op til 98 point. Gambero Rosso har givet Galatrona de maksimale 3 glas ikke færre end 11 gange! Som JamesSuckling skriver: "Everything this artist-turned- winemaker does seems to turn to gold, or at least high ratings."

Torrione og Galatrona

De 2 vigtigste vine er Torrione, som fremstilles af Sangiovese og Galatrona, der fremstilles af Merlot. Galatrona er blevet en af Italiens ikonvine og et investeringsobjekt på linie med f. eks. Sassicaia.