26/08 ARGIANO WINE MAKER'S DINNER, THE MARKET ITALIAN

 26-08-2020 |  19:00

Smag bl.a. 2 forskellige Brunellovine i "fairytale vintage" 2015

DKK 1.095,00
Pr. Billet

Smageprogram

Kom med til en fantastisk Wine Dinner med en af Toscanas store, gamle majestætiske vingårde: Tenuta di Argiano. Selve slottet er bygget i renæssancestil og blev opført fra 1581-1596 og der har været dyrket vin på slottets marker lige siden. Sassicaias tidligere ønolog, Giacomo Tachis, har lagt grundstenene til Argianos gennembrud som topbrunello og skabte den berømte supertoscaner Solengo. De sidste årgange har man fejret store triumfer med 98-99 P James Suckling til 2016 Solengo og op til 97P til Argianos nye spændende enkeltsmarks Brunello: Vigna del Suolo. På The Market Italian laves retter med fokus på Italienske køkken. Her vises mangfoldigheden, men med et twist. The Market er en international restaurant, hvor det åbne køkken er med til at skabe den helt særlige atmosfære. Glæd dig til en stor aften! Smagningen afholdes af en af Philipson Wines passioneret og dygtige vineksperter.

Menu

1. ret
2017 Non Confunditur Toscana Tenuta di Argiano 
2016 Rosso di Montalcino DOC Tenuta di Argiano 
24 mdr. lufttørret skinke fra“Ruliano” i Parma
Arancini med mozzarella & trøffel
Rødbede carpaccio med gedeost, æbler, pinjekerner & oregano 

2. ret
2015 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano 
2014 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano
2015 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano
2014 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano
Tatar af okse med kartorfelchips & revet trøffel 

3. ret
2013 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano 
2012 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano
Saltbagt selleri med estragon, hasselnødder og citron

4. ret
2017 Solengo Tenuta di Argiano 
2016 Solengo Tenuta di Argiano
Mafaldine med vildsvineragout, parmesan og taggiasca oliven

5. ret
2015 Vigna del Suolo, Brunello, Tenuta di Argiano 
Bagt lammekrone rosmarin-brødkrumme, lammesky & stegt broccolini

The Market Italian

Kristen Bernikows Gade 9-11
1105 København K
Danmark

Bemærk

  • Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
  • Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.
  • Restauranten kan vælge at sætte flere gæster sammem ved større borde, afhængig af reservationerne.

Argiano - den danske Brunello og Supertoscanere

Tenuta di Argiano er en af Toscanas store, gamle majestætiske vingårde. Selve slottet er bygget i renæssancestil og blev opført fra 1581-1596. Der er har været dyrket vin på slottets marker lige siden. I 1992 overtog grevinde Noémia Marone Cinzano driften og revolutionerede kvaliteten, bl.a. med hjælp fra Sassicaias daværende ønolog. Giacomo Tachis. Sammen forbedrede de kvaliteten i Brunellovinen og skabte supertoscaneren Solengo, i dag en af Italiens ikonvine. I februar 2013 solgte Noémia Marone Cinzano Argiano til en gruppe af internationale investorer. Det nuværende winemaking team fortsætter som før.

Dansk ønolog i verdensklasse

Hans Vinding-Diers har siden 2003-2012 været troldmanden i kælderen og har i den grad været med til at tegne stilen for Argiano. Som søn af de danske winemakeres "Grand Old Man", Peter Vinding-Diers, lå det i kortene at Hans skulle få en fremtid indenfor vin. Hans er opvokset i Bordeaux, men lige siden 1987 har han være på en uafbrudt ønologisk rejse, som ønolog over det meste af verden. Hans Vinding-Diers har allerede lavet vin i Australien, Sydafrika, Spanien, Portugal, Chile, Uruguay, Ungarn, Argentina og sidst, men ikke mindst i Italien. Erfaringen er således allerede enestående, og Hans Vinding-Diers talenter og evner er enorme.

Fantastiske muligheder på unikt terroir

Argianos vinmarker vokser på meget forskelligartet jordbund (terroir) og det giver nye muligheder for en innovativ winemaker. Således blev de franske druer til Solengi plantet af Noémia og Giacomo Tachis fordi den kølige brise fra Toscanas kystområde ved Maremma kan svale markerne og gøre det muligt at skabe en elangante Supertoscaner. Hans Vinding-Diers så tidligt at der var mulighed for at perfektionere nogle af de bedste Sangiovese Grosso druer og lave Suolo, ligesom Hans er manden bag Single Vineyard Brunelloen Orcaia, hvis druer vokser ikke på en, men 2 vinmarker med terroir af tufsten og limsten, vinen udtrykker således en særlig mineralitet i forholdt til Argianos "almindelige" Brunello.

Parker's The World's Greatest Wine Estates

Argiano er blandt blot 22 italienske vingårde som har fundet gennem nåleøjet hos Robert Parker i dennes bog "The World's Greatest Wine Estates". Argiano har også høstet masser af roser hos Wine Spectator gennem tiden og har fået Gambero Rossos eftertragtede 3 glas flere gange.

6 vine fra Argiano

Vi importerer og sælger i dag 6 vine fra Argiano: L'Orcaia Brunello: 100% Sangiovese Grosso, lagret 2 år på fad, 2 år på flaske. Lavet på druer fra 2 specifikke vinmarker. Non Confunditur: 40% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese, 20% Merlot og 20% Syrah. Lagres på ståltank og fade. Solengo: Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot og Syrah. Lagres 15 til 17 måneder på franske egefade. Suolo: 100% Sangiovese Grosso. Lagres 15-17 måneder på nye franske egefade. Rosso di Montalcino: 100% Sangiovese Grosso. Lagres 6-8 måneder på franske og slavonske egefade.