2019-Petale-De-Rose-Øko-Château-de-La-Tour-de-l´Evêque-Prove Økologisk

2019 Petale De Rose Øko Château de La Tour de l´Evêque Prove

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Château la Tour de l'Évèque - Provencevine fra Pierrefeu

Dette maleriske Provenceslot ligger i Var tæt på byen Pierrefeu mellem Hyères og Toulon omgivet af smukke højdedrag, Les Maurettes. Familien Sumeire overtog slottet i 1958, men er ud af en gammel vinavlerfamilie, som har dyrket vin i Provence tilbage til 1800 tallet. Selve slottet kan føre sin historie tilbage til Middelalderen, og var ærkebiskoppen af Toulons sommerresidens. Det kaldes også Château La Tour Saint Anne. Régine Sumeire er en karismatisk personlighed i Provence, og en passioneret kok, som har skrevet flere kogebøger. Hun kalder sig selv for "Vigneronne et Gourmande". Nogle lokale kalder hende dronningen af Saint-Tropez.

Økologiske dyrkningsmetoder

Régine Sumeire har altid anvendt økologiske dyrkningsmetoder og har i mange år haft den holdning at det var den eneste vej til topkvalitet. Slottet er i dag økologisk certificeret. Undergrunden her tæt ved Pierrefeu består mest af skiffer og rød sandsten og giver vinene mineralitet og karakter. Alle druer håndhøstes, og vinifikationen foregår med respekt for biodynamisk drift og "by gravity" i den moderniserede kælder.

Pétale de rose

Pétale de rose betyder direkte oversat " rosenblad ", men er betegnelsen for Régine Sumeires konstante søgen efter den perfekte rosé. Siden 1985 har hun forsket i druetyper, undersøgt jordbundsforhold, klima og fremstillingsmetoder for at nå frem til det bedste "Pétale de rose" - essensen af den bedste rosé. Resulatet i dag er en utrolig, utolig svag lyserød, "rosenfarvet" vin.

Château Barbeyrolles

Régine Sumeire ejer også Château Barbeyrolles som ligger billedskønt mellem landsbyen Gassin og på Saint-Tropez og dermed Middelhavet. Slottets 12 ha. ligger her som en magisk oase af skønhed og stilhed i skarp kontrast til jetsettets Saint-Tropez.

Château Tour l'Évèque Provence Pétale de Rosé

Denne vin er en institution i Provence, navnet betyder "Rosenblad". Superelegant og feminin rosé. Farven er lysere end laksefavet. Bouqueten er frugtig og luftig med strejf af røde roser, lidt krydderi, smagen er superfrisk og elegant og sprød med Régine Sumeires silkebløde afslutning.