2019-Cuvée-La-Courtade-Rosé-Øko-Domaine-de-la-Courtade Økologisk

2019 Cuvée La Courtade Rosé Øko Domaine de la Courtade

DKK 229,95
pr. fl. v/12 flasker 279,95   pr. flaske

Domaine de la Courtade - île de Porquerolles - Provence

Domaine de la Courtade er en levende legende. Beliggende på Île de Porquerolles, en billedskøn Middelhavsø ud for Hyères mellem Toulon og Saint-Tropez. Øen har været beboet af både grækere og romere, og disse har uden tvivl dyrket vin allerede i antikken. 80% af øen er i dag et statsejet naturreservat. Domainet blev grundlagt af Henri Vidal i 1985, som var sikker på at øen havde terroir og mikroklima til at lave kvalitetsvine.

Økologiske dyrkningsmetoder

Man har anvendt økologiske dyrkningsmetoder lige siden starten og er i dag certificeret. Undergrunden er mest bestående af skiffer og kalk og holder godt på grundvandet. Druetyperne et typisk provencalske: rolle, mourvèdre, syrah, granache og tibouren. Domainet råder i alt over 33 ha på denne tidligere søverø.

Cuvée La Courtade Rosé Øko

Cuvée La Courtade Rosé er en rosé velegnet til gastronomi. Den elegante vin er lavet på Mourvèdre og Rolle, som er lagret sur lie på egefade. I den komplekse bouquet finder man friske frugter og akacieblomster. Den fyldige smag byder på noter af jordbær og ristet brød. En tør og kraftfuld rosé for kendere eller dem der vil prøve et flot alternativ til hvidvin og lettere rødvine