Tilbud
2019-Château-Talbot-4.-Cru-Saint-Julien

2019 Château Talbot 4. Cru Saint-Julien

SPAR 75 DKK pr. fl.
DKK 369,95
pr. fl. v/12 flasker 444,95   pr. flaske Forventet hjemkomstdato:  30-06-2022

Anmeldelser (6)

93 - 95 point
93 - 95 point
94 - 96 point

Château Talbot 4. Cru Saint-Julien

Château Talbot er opkaldt efter den engelske general Talbot, som var hærleder for de britiske styrker i 1453, da de tabte slaget ved Castillon og dermed hele Bordeaux området (Guyenne) til franskmændene. Slottet har formået at blive en af Bordeaux' mest stabile leverandører af topkvalitet, årgang efter årgang.

Største ejendom i Saint-Julien

Château Talbot er den største ejendom i Saint-Julien, og råder over hele 100 hektar vinmarker. Med så stort et markareal vil der selvfølgelig altid være store forskelle mellem parcellerne, og det har slottet vendt til sin fordel. Slottet har implementeret en kombination af computerstyret overvågning og de mange århundreders fortegnelser der findes over parcellernes præstationer, så man får det maksimale ud af hver eneste vinstok. Derfor kan man, uanset om årgangen så skulle være århundredets værste, altid høste druer af tilfredsstillende kvalitet. Slottet lader ofte 50% af høsten deklassificere til andenvinen Connétable Talbot, for at sikre, at slottets førstevin ikke svinger meget i kvalitet.

Fremragende 2. vin: Connétable

Talbot laver enaf Bordeaux' bedste og mest stabile 2. vine til prisen, nemlig Connétable Talbot. Denne vin modener hurtigere end 1. vinen, og er en glimrende introduktion til Le Grand Vin.

Klassisk Saint-Julien

Vinen fra Château Talbot er en klassisk Saint-Julien, fuldt ud værdig til klassifikationen som 4. Cru Classé, og efter manges mening laver man kvalitet som en 3. Cru. Duften byder på masser af brombærfrugt og smagen er rig på den bløde, fedmefulde frugt, som er vartegnet for Saint-Julien.