Tilbud
2019-Château-d'Issan-3.-Cru-Margaux

2019 Château d'Issan 3. Cru Margaux

SPAR 80 DKK pr. fl.
DKK 379,95
pr. fl. v/12 flasker 459,95   pr. flaske Forventet hjemkomstdato:  30-06-2022

Anmeldelser (7)

95 point
93 - 95 point
94 - 96 point

Château d'Issan 3. Cru Margaux

Château d'Issan laver ikke blot fremragende vin, det har også en af Médocs mest spændende historier bag sig. I middelalderen domineredes kommunen Margaux af to ejendomme: La Mothe-Cantenac, som senere skulle blive til Château d'Issan og La Mothe-Margaux, i dag kendt som Château Margaux. Der er blevet dyrket vin på Château d'Issans marker i hen ved ni århundreder, og der er dokumentation for, at vinen er blevet værdsat af både kongelige og gejstlige overhoveder helt tilbage til 1100- tallet. Slottets motto står at læse på vinens etiket; "Regum mensis aris que deorum" - Til kongernes bord og gudernes alter.

Klassisk finesse

Château d'Issan ejes i dag af Emmanuel Cruse, som især siden 1990'erne har hævet ejendommens kvalitetsniveau anseeligt. Slottet, som er 3. Cru Classé, er i dag kendt for sin fornemme vin, som kombinerer stor smagsintensitet med den klassiske, silkeagtige finesse, som har gjort Margaux-appellationen verdensberømt.

Fremragende 2. vin og Haut-Médoc

Slottet laver også en fremragende 2.vin, Blason d'Issan og en lækker Haut-Médoc, som hedder Moulin d'Issan. Begge vine giver mindelser om Le Grand Vin og er gode introduktioner, som modner hurtigere.

Typisk Margaux

Château d'Issan er kendt for at lave kraftige vine med en bemærkelsesværdig fylde og smidighed. En flot vin med en lækker sødmefuld bouquet af modne skovbær og antydning af cigarkasse. Smagen er solid og dog feminin en fin dybde. Der er perfekt harmoni mellem den righoldige frugt og de modne tanniner.