2019-Brise-Marine-Rosé-VDP-Mediterranée-Estandon-Vignerons

2019 Brise Marine Rosé VDP Mediterranée Estandon Vignerons

DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 79,95   pr. flaske

L'Estandon - mønsterkooperativ i Provence

L'Estandon er et af Frankrigs største og mest moderne kooperativer. Med 129 medlemmer, heraf 21 mindre kooperativer er L'Estandon den ledende producent af Rosévin i Provence. Der er i de sidste par år produceret mere rosévin i Frankrig end hvidvin og interessen for rosévine er stærkt voksende i hele verden. Med L'Estandons medlemmers enorme markbesiddelser, råder kooperativet over en guldgrube af muligheder for at producere kvalitetsrosé.

Fokus på terroir og kvalitet

Selvom der laves rigtig mange flasker har man ikke tabt fokus på kvalitet og terroir. L'Estandon råder over mange forskellige terroirs (jordbund) på deres mange marker, og alle disse marker er blevet kortlagt og undersøgt, således man er sikker på at dyrke de rette druer på de rette terroirs og få et optimalt produkt. Alle medlemmer af kooperativet har desuden underskrevet et regelsæt for kvalitet.

Brise Marine rosé

Lækker letdrikkelig rosé, laksefavet. Bouqueten er frugtig og luftig med strejf af røde bær, lidt krydderi, smagen er meget frisk og elegant, og har en fin rund, finish. Navnet hentyder til de kølige havvinde, der køler vinmarkerne i det sydlige Provence og gør disse vine unikke.