2018-La-Umbra-Merlot-Rosé-The-Iconic-Estate

2018 La Umbra Merlot Rosé The Iconic Estate

DKK 71,95
pr. fl. v/12 flasker 99,95   pr. flaske

The Iconic Estate - kvalitetsvine fra Rumænien

Halewood Wines startede som et samarbejde mellem den engelske importør John Halewood og rumæneren Dan Muntean. I første omgang købte man druer af lokale bønder, men lavede selv vinen. Men her 10 år efter grundlæggelsen, er Halewood Wines vokset til at være en af de største vinmarksejere i Rumænien med over 350 ha i Transsylvanien. I 2019 har Alexandrion Group som er et af de førende vinfirmaer i Rumænien opkøbt Halewood og vingårdens navn er nu The Iconic Estate.

Vinmarker i hele Rumænien

Man ejer også vinmarker i Dealu Mare syd for Transsylvanien, samt vinmarker ude ved Sortehavet. The Iconic Estate er meget velanset i Rumænien, hvor man sælger under flere labels, bl.a. prestigevinen Principele i samarbejde med Prins Radu af Rumænien.

Prisbillige vine med typicitet

La Umbra er value-for-money vine. Det er ambitionen at lave vine fra alle regioner i landet, som er typiske for de pågældende områder, f.eks. Pinot Noir fra Dealu Mare området på grænsen til Transsylvanien.

La Umbra Rosé Merlot

La Umbra betyder 'skyggen' og er inspireret af den rumænske tradition for at nyde friske, ungdommelige vine siddende i skyggen af store træer. De håndhøstede druer fra solbadede marker ved Sortehavskysten giver en livlig uhøjtidelig rosé med sprælske aromaer af røde bær og frække strejf af kanel og bolcher. Læskende lækker smag af jordbær, kirsebær og blomme med lidt eksotiske noter. Dejlig saftig, frisk og frugtig rosé.