2018-Franciscus-Messwein-Grüner-Veltliner-Salomon-Undhof

2018 Franciscus Messwein Grüner Veltliner Salomon-Undhof

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Weingut Salomon-Undhof

Weingut Salomon-Undhof har været i samme families eje siden 1792. Det var på denne vingård at Østrigs første tørre vine så dagens lys i 1970'erne, takket være den visionære Fritz Salomon. Efter nogle stille år har hans sønner Erich og Bertold Salomon atter givet vingården en saltvandsindsprøjtning af dynamik og ambitioner, og deres bemærkelsesværdigt mineralske vine rangerer blandt Kremstals bedste.

Kremstal

Salomon-Undhof ligger i Kremstal, som er godt på vej til at blive et af Østrigs bedste hvidvinsområder. Terrænet er meget kuperet og jordbundforholdende stærkt omvekslende, hvilket giver et væld af spændende muligheder. Salomon-Undhof besidder perfekt placerede parceller i både Kögl og Pfaffenberg, to af Kremstals bedste Riesling- marker, og de høster deres Grüner Veltliner-druer på de højt berømmede marker ved byen Stein.

Salomon-Undhof Messwein Grüner Veltliner

Messwein betyder egentlig "messevin" og er betegnelsen for Salomons bedste Grüner Veltliner uden markbetegnelse. Bouqueten er dejligt krydret med udtalt frugt. Smagen er elegant og frisk og munder ud i en fyldig og tilpas tør finish.