Tilbud
2018-Chateauneuf-du-Pape-Le-Castellas-Domaine-des-Bosquets

2018 Chateauneuf du Pape Le Castellas Domaine des Bosquets

SPAR 90 DKK pr. fl.
DKK 449,95
pr. fl. v/6 flasker 539,95   pr. flaske Forventet hjemkomstdato:  30-09-2020

Anmeldelser (1)

96 - 98 point

Familien Bréchet har dyrket vin i Rhônedalen i 5 generationer og allerede i 1900 vandt man første guldmedalje i Paris. Familien var allerede på det tidspunkt pionerer idet de så mulighederne for at dyrke kvalitetsvin i stedet for kun oliven. Især den Sydlige del af Rhônedalen fascinerede med sine store muligheder og diversitet og familiedomainet blev udvidet gradvist med købet af Château Vaudieu i Châteauneuf-du-Pape i 1955, Domaine des Bosquets i Gigondas i 1963, Château Coulerette i Côtes de Provence i 1969 samt flere ejendomme i Lirac og Côtes-du-Rhône.

Château Vaudieu er et rigtigt slot opført i 1767 og ligger i hjertet af Châteauneuf-du-Pape appellationen og er nabo til Château Rayas, her ejer man ikke færre end 70 ha, som alle ligger sammenhængende rundt omkring slottet.

Domaine des Bosquets er fra 1644 og er ligeledes en historisk ejendom med 26 ha vinmarker i den Sydøstlige del af Gigondas området, ca. 300 m over havets område. Næsten alle marker ligger sammenhængende rundt om hovedbygningen. Både i Châteauneuf-du-Pape og i Gigondas har vinmarkerne et enormt potentiale. Le Castellas kommer fra en enkelt mark i Chateauneuf du Pape på blot mikroskopiske 1 hektar. Kvaliteten er enorm og byder på en helt unik balance og mix mellem den store kompleksitet man ser i Chateauneuf og friskheden som man kender fra de stor Gigondas vine. Vinen er lavet 100 % på Grenache og lagres 18 måneder på 5 år gamle mindre fade som Brechet selv siger er det mest optimale for modning af Grenache.

Resultatet er en fabelagtig kompleks vin med silkeagtig struktur men som også har Grenache druens friskhed. Smagen byder på modne kirsebær, peber og krydderurter. Enormt lagringspotentiale.