2018-Chardonnay-Los-Arbolitos-Valle-de-Uco-Barbarians

2018 Chardonnay Los Arbolitos Valle de Uco Barbarians

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Barbarians - En gruppe af Argentinas mest revolutionerende vinmagere Barbarians, er en gruppe uafhængige små familieejede 'boutique' vingårde specialiseret i kvalitetsvine fra Uco Valley i Mendoza, Argentina. Navnet Barbarians er inspireret af det legendariske argentinske rugbyhold, der blev grundlagt i 1890. Sammen deler de deres passion for vin. Hver især har de deres egen personlighed og vinstil men fælles for dem alle, er deres passion for bæredygtigt vinbrug og naturlig vinfremstilling, med respekt for miljøet og lokalsamfundet. Men de har også smag for at bryde normer og eksperimenterer både i mark og kælder for på bedste og reneste vis at udtrykke Uco Valleys overflod af formidable, spændende og varierede terroirs. De laver sammen en fælles serie af 4 vine.

Uco Valley - Argentinas ultimative 'Grand Cru' terroir

Uco Valley er i dag fødested for Argentinas allerbedste vine - Grand Cru terroir! Vinmarker ligger i op til 1500 meters højde, hvilket gør dem til Mendozas højeste. I denne højde er sollyset meget klart og intenst mens især nætterne er kølige, hvilket giver en længere modningsperiode. Druerne udvikler derfor både en tykkere skal, mere aromatisk kompleksitet og en flot modenhed uden samtidig at miste syre. Vinmarkerne her har en fascinerende diversitet af jordbundstyper - fra gamle flodaflejringer eller forskellige eroderede bjergarter - fattige jorde med højt mineralindhold. Jordtypen kan endda variere fra en række vinstokke til den næste i samme mark. Vinene herfra har derfor oftest en meget tydelig og elegant mineralitet.

SuperUco - Verdensklasse terroirvine

SuperUco er en boutique vingård startet i 2012 af Michelini brødrene fra den anerkendte Zorzal vingård og vennen Daniel Sammartino. Disse ildsjæles filisofi er, at man skal turde gå mod strømmen og eksperimentere for at lave banebrydende vine og det er lige præcis hvad de gør her. I vinkælderen gæres der udelukkende på æggeformede tanke af beton, på amforaer eller på egetræsfade. Foran vineriet har de plantet en 2 hektar vinmark i cirkler som nyder godt af 360 graders sol. Marken dyrkes udelukkende biodynamisk og druetyperne er plantet efter om de modner sent eller tidligt fra midten af cirklen og udefter. Det er med denne frygtløse og eksperimenterende tilgang at SuperUco laver verdensklasse terroirvine.

Gen Del Alma - Argentinsk vin på et nyt niveau

Gen del Alma er en boutique vingård startet i 2012 af Gerardo Michelini fra Zorzal og hans kone - vinmageren Andrea Mufatto. Gerardo og Andrea har plantet vinstokke på deres egen jord i nærheden af Zorzal. Deres mål er at lave vine der viser den renhed, mineralitet og friskhed man kan opnå i vinene fra det nok allerbedste underområde i hele Uco Valley; Gualtallary. Ved at give druerne en yderst skånsom vinifikation med gæring (ofte hele klaser) med vildgær på betonæg eller gamle egetræsfade, får frugten for alvor for lov til at skinne igennem. De producerer i øjeblikket 3 vine: et Bordeaux blend og to vovede blends hvor Malbec og Cabernet druer forenes med Pinot Noir. Gerardo og Andrea tager her argentinsk vin til et nyt niveau.

Bodega Tupun - Skønne top value vine

Familien Pelegrina kom til Argentina fra Spanien i 1950. Her plantede de vinmarker i Tupungato distriktet i Uco Valley. I dag arbejder hele familien fra første til tredje generation på Bodega Tupun. Vingården har 300 hektar vinmarker fordelt i flere underdistrikter i Uco Valley (Tupungato, Gualtallary, Anchoris m.fl). De fleste af druerne sælges videre men siden 2005 laver familien også deres egne vine med rådgivning fra Michelini brødrene og med Matias Michelini som vinmager. Druerne kommer fra dalens lavere vinmarker og gæres med naturlig vildgær. Det er blevet til en serie af skønne top value vine under navnet Tupun.

Chardonnay Los Arbolitos Barbarians

Lavet på håndhøstede druer fra vinmark i 1100 meters højde. Skøn frugtig duft med noter af abrikos, fersken og pære. Skøn tør men frugtig smag med tydelige mineralske noter og en velbalanceret frisk syre. Skøn elegant og forfriskende hvidvin.