2018-Aderum-Rosado-Tierra-de-Castilla-Øko-Bodegas-Mureda Økologisk

2018 Aderum Rosado Tierra de Castilla Øko Bodegas Mureda

DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 79,95   pr. flaske

Bodegas Mureda, økologiske vine fra Valdepeñas

Bodegas Mureda et en selvejende fond som har hentet sit navn fra slottet La Casa Mureda, som på dansk betyder Maurernes hus, som fonden ejer. Området indgik indtil 1492 i en muslimsk stat, kongeriget Granada. Mange huse og navne i hele regionen vidner om den store mauriske indflydelse. I dag fokuserer man på vindyrkning, men man laver også olivenolie. Valdepeñas er et af Spaniens mest produktive områder. Bodegas Mureda råder over 10.000 hektar, heraf 1000 hektar økoligiske vinmarker, beliggende 700-1000 m over havets overflade.

Moderne produktionsmetoder

Bodegas Mureda råder over en af området mest moderne vingårde, man har speciale i at fremstille kvalitet i store mængder med tanke med kapacitet på op til 600.000 liter. Men man anvender også mange mindre tanke og egetræsfade i forskellige størrelser. Den enorme kapacitet giver også uanede muligheder for at lave kvalitetsvine til meget forbrugervenlige priser.

Økologi og miljø

Vingården, hvor nogle bygninger er over 500 år gamle, er blevet restaureret tilbage til det oprindelige, og i det hele taget har Mureda meget stor respekt for tidligere tiders respekt for naturen. Mureda er derfor i dag den Bodega i Spanien, der ejer flest hektar økologisk dyrkede vinmarker - ja det er Spaniens største økologiske vingård og man er naturligvis utrolig miljøbevidst på hele ejendommen og i hele produktionen.

Adervm Rosado

De økologiske druer stammer fortrinsvis fra unge vinstokke og giver vinen en utrolig, livlig lyserød farve. Vinen har en blomstret bouquet af sommerbær med strejf af jordbær og hindbær, en let og afrundet rosé som slutter med fin frugtsødme.