2017-Viu-Manent-Cabernet-Sauvignon-La-Capilla-Est.-Single-Vd

2017 Viu Manent Cabernet Sauvignon La Capilla Est. Single Vd

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Anmeldelser (3)

90 point
94 point
91 point

Da Don Miguel Viu Manent i 1966 udsøgte og opkøbte de allerbedste vinmarker i Colchagua, Central Valley, var der nok flere af de lokale vinbønder som mente, at han havde fået en tår vin for meget. På dette tidspunkt var der kun få, som virkelig turde satse på fremstilling af chilensk kvalitetsvin, og Don Miguel betalte efter datidens forhold ganske betragtelige summer for de i alt 150 hektar vinmarker. Men lige så tosset som de andre vinbønder mente at Don Miguel var blevet, lige så klog skulle hans disponering vise sig at være. Jordlodderne omkring husets marker sælges i dag til stratosfæriske beløb, selvom de ikke er nær så velplacerede som Viu Manents marker. Siden massive investeringer i modernisering af vingården i 1990'erne er kvaliteten røget helt til tops, og Viu Manents utroligt rene, drueduftende vine vinder medaljer i læssevis på de internationale smagninger.

Single Vineyard serien laves udelukkende i små produktioner på de bedste druer fra de bedste lots i Viu Manents marker.

Single Vineyard serien laves udelukkende i små produktioner på de bedste druer fra de bedste lots i Viu Manents marker, alle med en enestående karakter, som er resultatet af kontrollerede udbytter i en single vineyard samt perfekt modne og koncentrerede druer.

Single Vineyard serien tæller hermed Cabernet Sauvignon fra La Capilla Estate, Malbec fra San Carlos Estate og Syrah fra El Olivar Estate.

Den enestående La Capilla Vineyard, domineres af en vulkansk, mager og mineralholdig jordbund.

Kun de bedste druer udvælges til denne prestigevin, efterfulgt af en nænsom vinificering, og den færdige vin gennemgår en meget let filtrering inden det endelige resultat tappes på flaske.

Duften er mættet med solbær, kakao og krydrede blommer. Smagen er rig på modne frugter og domineres af kirsebær, mokka og kanel. De flot balancerede tanniner giver vinen en fin struktur og en elegant finish.