2017 Vigna Senza Nome Moscato d'Asti Braida

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Den korte avis

Vin-Info

Varenummer: 66201117
Type: Dessertvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Moscato
Anbefalet til: aperitif, desserter med frisk frugt, isdesserter (gerne med nougat eller kraftigt smagende vaniljeis)
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 3 år fra høståret.

Beskrivelse

Historiens første Barbera-vin i verdensklasse

Barbera-druen dyrkes især i Piemonte, hvor den dog indtil 1980'erne blev regnet for at være en andenrangsdrue i forhold til Nebbiolo (som anvendes til Barolo og Barbaresco) og Moscato (Asti m.fl.). Det ændredes imidlertid med et trylleslag, da Braida-vingården i årgang 1982 fremstillede en enkeltmarks Barbera-vin i verdensklasse, Bricco dell'Uccellone, som straks fik en begejstret vinpresse til at finde de helt store roser frem. En Italiensk vinklassiker var født.

Maksimalt modne druer fra de bedste marker

Braidas vinmager dengang var den karismatiske Giacomo Bolognas, og han fulgte en simpel "opskrift". Plant kun Barbera på de allerbedste marker, høst først druerne når de er maksimalt modne, begræns udbyttet kraftigt pr vinstok, og lad vinen gennemgå den samme kostbare fadmodning som de bedste Bourgognevine. Netop anvendelsen af nye egetræsfade forvandlede opfatelsen af Barbera.

Ambitions- og kvalitetsniveau hæves yderligere

Giacomo Bolognas visioner føres i dag videre af hans børn, og med sønnen Beppe Bologna som ansvarlig vinmager og datteren Raffaella Bologna som komerciel drivkraft, er ambitions- og kvalitetsniveauet sat yderligere i vejret. Husets jordbesiddelser er blevet udvidet støt, så man nu råder over 56 ha vinmarker ved byen Rocchetta Tanaro i det varme Asti-område, hvor de mest komplekse og generøse Barbera-vine dyrkes, og familien eksperimenterer også med andre druesorter. Det er dog Barberaen, Italiens bedste, der er Braidas adelsmærke.

Vigna Senza Nome Moscato d'Asti

Braida fremstiller langtfra kun Barbera, og deres liflige Moscato d'Asti er også helt fantastisk. En indtagende perlende hvidvin lavet på Moscato d'Asti druen. Vinen har en frisk bouquet med antydning af appelsin, frugt og roser. Vinen er sød og velafbalanceret, god til aperitif, frugt og desserter. Serveres afkølet i champagneglas.

Anmeldelser

  • 6 Stjerner - Den Korte Avis 09.01.2019
  • Fremhæves i Robert Parkers bog ´"Parker's Wine Bargains - The World's Best Wine Values Under 25$" som et ekstraordinært godt køb til prisen: "Crisp green apples spices and flowers flow from this generous, creamy-textured wine. A gorgeous version of Piedmont's most famous dessert wine".
  • Druesorter: 100% Moscato
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 3 år fra høståret.
  • Anbefales til: aperitif, desserter med frisk frugt, isdesserter (gerne med nougat eller kraftigt smagende vaniljeis)