2017-Tajano-Rosso-Piceno-Marche-Øko-Umani-Ronchi Økologisk

2017 Tajano Rosso Piceno Marche Øko Umani Ronchi

DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Umani Ronchi

Umani Ronchi har base i Italiens Marche-provins. Huset ejer 110 hektar vinmarker i Verdicchio Classico-appellationen, 60 hektar i Rosso Conero og 30 hektar i naboprovinsen Abruzzo. Der satses benhårdt på kvalitet, hvilket vil sige, at der høstes begrænsede udbytter, markerne er velplejede og vinstokkene er af en vis alder. Satsningen på kvalitet har blandt andet resulteret i, at Riserva-vine fra Rosso Conero- appellationen fra og med 2006 hæves til DOCG-status - den samme kvalitetsgruppe som Barolo og Brunello di Montalcino.

Verdicchio og Montepulciano - Midtitaliens arbejdsheste

Umani Ronchi arbejder især med den grønne Verdicchio og den blå Montepulciano-drue, som begge er to af Midtitaliens "arbejdsheste". Begge druesorter lægger most til store mængder glimrende mellemklassevin, men kun ganske få virkelig store vine. Det skyldes først og fremmest at begge sorter er meget produktive, og at man skal begrænse udbyttet pr vinstok ganske kraftigt, da vinen ellers bliver tyndbenet og syrlige. Umani Ronchi høster maksimalt hvad der modsvarer en halv flaske pr vinstok, og så kan både Verdicchio og Montepulciano- druen spille med musklerne!

Tajano Rosso Piceno

Tajano fremstilles af økologisk dyrkede druer. Markerne ligger i den sydlige del af Marche på toppen af bakker beliggende i en højde på 150- 200 m. Alle druer håndhøstes og vinmarkerne drives økologisk. Vinen er mørkerød med næsten lilla kant, har en intens næse af friske røde bær, smagen er rig og blød med antydning af krydderier. Der er middelfylde og god længde og dybde i denne klassiske Italiener.