2017-Silica-Ventoux-Château-Pesquié

2017 Silica Ventoux Château Pesquié

DKK 250,00
pr. fl. v/6 flasker 304,95   pr. flaske

Anmeldelser (1)

95 point

Blandt alle de fremragende vinområder i Rhônedalen, er Côtes du Ventoux et af de mest oversete. Dette skyldes blandt andet de store kvalitetsforskelle der hersker blandt producenterne; har man blot stiftet bekendtskab med en lille håndfuld Côtes du Ventoux-vine, ved man, at der er langt i mellem de gode oplevelser.

Château Pesquié har længe kæmpet en indædt kamp i mod områdets dårlige rygte. Der anvendes eksempelvis udelukkende druer fra meget gamle vinstokke, markerne er placerede på stejle, solbagte skråninger, vinen filtreres ikke inden aftapning, og prestige-vinene fremstilles udelukkende i exceptionelle årgange. Har man smagt Château Pesquié's vine, forstår man at kampen er værd at kæmpe: styrke og kompleksitet adskiller sig milevidt fra de traditionelle, tyndbenede vine fra området. Stil- og kvalitetsmæssigt minder Château Pesquié's Côte du Ventoux forbavsende meget om de bedste vine Châteauneuf-du-Pape, blot er prisen en helt, helt anden.

Château Pesquié Silica er en af Pesquie's unikke enkeltmarksvine sammen med Artemia og Ascensio. Årgang 2017 er første årgang af Silica. Navnet Silica kommer af terroiret bestående af sand, hvorfra vinen får sin ekstraordinære finesse og elegance. Der dyrkes efter biodynamiske principper for at frembringe så autentisk og farverig vin som muligt.

Vinen laves på 90% Grenache og 10% Cinsault, som gæres i cementtanke og derefter gennemgår 4 ugers maceration. 75% af Vinen modnes i store 600 liters barriques og 25% i cement ¨æg¨ i 12-15 måneder, hvorefter den aftappes på slottet. Denne fremstillingsmåde sikrer at der fokus på frugten, elegancen og friskheden i vinen. Resultatet er en vin med en dyb rubinrød farve og en intens, men på samme tid balanceret aroma af friske røde bær og blomster. Smagen er uhyre saftig og kompleks med silkebløde tanniner og klassiske ¨Rhone-noter¨ af mørke kirsebær, hvid peber og garrique.