2017 Sauvignon Blanc Newton Johnson

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 24711117
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Upper Hemel en Aarde Valley
Druesorter: 93% Sauvignon Blanc, 7% Semillon
Anbefalet til: Alle fiskeretter, lette retter med kylling og andet hvidt kød, lette pastaretter, salater, aperitif.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret, måske længere under optimale lagringsforhold
Fadlagring: Kun de 7% Semillon er fadlagret i 3 månder på nye franske egetræsfade.

Beskrivelse

Sauvignon Blanc Newton Johnson

Denne vin er lavet på druer fra 2 forskellige områder: Upper Hemel-en- Aarde Valley og Elgin, begge koldklimaområer, hvor førstnævnte er decideret maritimt, mens Elgin minder mere om fastlandsklima. Druerne fra Hemel-en-Aarde Valley bidrager med syre og mineralitet, mens druerne fra Elgin bidrager med fylde og stor modenhed. Der er også op til 8% fadlagret semillon i vinen, hvilket er med til at afbalancere vinen med yderligere fylde. Vinen har en fin, strågul farve, en raffineret bouquet med antydning af citrus, kapers og asparges, en sprød og frisk smag med antydning af lidt passionsfrugt og en let cremet afslutning.

Anmeldelser

  • Druesorter: 93% Sauvignon Blanc, 7% Semillon
  • Fadlagring: Kun de 7% Semillon er fadlagret i 3 månder på nye franske egetræsfade.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret, måske længere under optimale lagringsforhold
  • Akolhol: 13,5%
  • Anbefales til: Alle fiskeretter, lette retter med kylling og andet hvidt kød, lette pastaretter, salater, aperitif.

Producent beskrivelse

Newton Johnson

Vingården ligger billedskønt ikke langt fra havet i Upper Hemel am Aarde Valley tæt på havnebyen Hermanus i Sydafrikas Western Cape område, ca. 1,5 times kørsel fra Cape Town. Dave Johnson og Felicity Newton grundlagde vingården i 1997.

Cape Wine Master

Dave Johnson har 30 års erfaring i vinbranchen og er som en af de første uddannet som Cape Wine Master, hans 2 brødre Bevan og Gordon arbejder også på vingården med Gordon som winemaker.

Kølige vinde fra Ishavet skaber unikke Cool Climate vine

Vingårdens unikke beliggenhed i Upper Hemel am Aarde Valley (Betyder Himmel og jord dalen på Afrikaans), hvor markerne ligger mellem 2 og 8 km fra havet, der er havudsigt fra alle marker, gør at området er et af de køligste i Sydafrika. Det er takket være de kølige vinde fra Ishavet, netop der hvor Atlanterhavet og det Indiske Ocean mødes, at det er det muligt at lave verdensklasse vine med fokus på elegance og terroir. Især er Pinot Noir og Chardonnay blevet berømte, men både Syrah og Sauvignon Blanc har vist sig også at være fantastiske. Jordbunden består af granitfragmenter, kvarts og ler og man anvender ikke sprøjtemidler.

Masser af ros fra Platter og Parker

Vingården er kendt som en af Sydafrikas bedste og NJ Family Vineyards Pinot Noir er den eneste Sydafrikanske Pinot Noir, der har fået de maksimale 5 stjerner 3 år i træk af John Platter, Sydafrikas svar på Robert Parker. Platter skriver i sin 2012 Guide to South African Wines:"Thoughtful, intelligent work in the vineyards and cellar (where natural process rule: gravity rather than mechanical pumping, no yeast inoculation, for example) mean continuing learning, continuing progress, what more can one ask ?" Neil Martin skriver i Robert Parkers Wine Advocate:" This is how Pinot Noir should be: vibrant and life affirming! Superb. "I've long been a fan of Gordon Newton Johnson's wines from the Upper Hemel-en-Aarde Valley. His is one of South Africa's finest Pinot Noirs plus his Chardonnay is packed full of flavour for the price."