2017-Ryder-Estate-Chardonnay-Central-Coast

2017 Ryder Estate Chardonnay Central Coast

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Skønne value vine fra Monterey

Al Scheid plantede de første vinmarker i Monterey County i 1972, hvor områdets vindyrkning var i sine spæde år. I begyndelsen blev alle druerne videresolgt. I dag laver man selv vin af druerne og med imponerende 1600 hektar fordelt på en strækning over ca. 115 km igennem Salinas Valley i Monterey, Californien, så er der et enormt spænd i mikroklima og terroir og dermed druemateriale til mange forskellige slags vine - og man dyrker faktisk 39 forskellige druer - hvor særligt Pinot Noir, Chardonnay og Cabernet Sauvignon trives ekstremt godt i Monterey. Fælles for vinene fra Monterey er at de i det ekstremt varme klima, nyder godt af havets kølige vinde. Hver nat daler temperaturen betydeligt grundet havet og skaber dermed et stort spænd mellem dags- og nattetemperatur. For Pinot Noir betyder det eksempelvis en mere elegant og kølig stil. Nøglen til gode priser i Californien er at eje markerne selv. Og netop fordi Al Scheid opkøbte jord og marker tidligt, så kan vinene holdes i et yderst favorabelt prisniveau for vinnydere.

Vinserier:

  • Ranch 32 - det var her Al Scheid plantede sine første vinstokke tilbage i 1972. Her er særlig gunstigt til Pinot Noir og Chardonnay.
  • Ranch 32 AVA - AVA står for American Viticulural Areas - svarende til AOC i Frankrig eller DOC i Italien - og altså er et geografisk afgrænset område. I Ranch 32s AVA serie findes Chardonnay, Pinot Noir og Cabernet Sauvignon fra følgende 3 AVA'er: Arroyu Seco (Pinot Noir og Chardonnay), San Lucas (Cabernet Sauvignon) og Hames Valley (Cabernet Sauvignon)
  • Ryder Estate - her får du skønne vine fra Central Coast på druerne Chardonnay, Pinot Noir og Cabernet Sauvignon.

Præstationer:

  • Den såkaldt almindelige Pinot Noir fra Ranch 32 blev vurderet til at burde koste 149 kr. - altså langt over det dobbelte af tilbudsprisen - af Penge & Privatøkonomis uvildige smagepanel.

Bæredygtighed:

Scheid Family Wines vision er bl.a. at være anerkendt som en af de mest bæredygtige vingårde i verden. Derfor arbejder man benhårdt og målrettet på hele tiden at blive bedre. Samtlige vinmarker er certificeret via California Sustainable Winegrowing Alliance, der forpligter vinbonden til at løbende forbedre sin bæredygtige praksis. Scheid Family Wines gør bl.a. følgende:

  • Al elforbrug dækkes af vindenergi fra egen vindmølle - der produceres endda strøm til 125 almindelige husstande ud over den strøm Scheid selv kan forbruge.
  • Al druekvas efter presning af druer komposteres og bruges til at gøde jorden.
  • Al vand der bruges i vinproduktionen opsamles og genanvendes. Scheid Family Wines er stærkt forankret i lokalsamfundet og alle vingårdens mange medarbejdere er fra lokalområdet - heraf har mange været med fra begyndelsen. Man ønsker der skal være en stolthed omkring de lokale produkter herunder de vine som vingården laver. Man driver også initiativer i samarbejde med de lokale skoler - bl.a. en årlig skrivekonkurrence.

Ryder Estate Chardonnay

Ryder Estate Chardonnay er kombinationen af perfekt modnede druer og nænsomt kælderarbejde. Efter høsten har en del af vinen lagret i 8 måneder på franske egefade, mens resten har lagret på stålfade. Det giver et elegant mix mellem Chardonnaydruens karakteristiske fedme og flotte friskhed. Vinen byder på friske noter af grønne æbler og citrus og et touch af vanilje og smør.