2017 Restangues Rosé Vin de Pays du Var Estandon Vignerons *

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 43211217
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Vin de Pays
Druesorter: Cinsault, Grenache
Anbefalet til: Charcuterie, tapas, salater, milde pastaretter, lyst kød - gerne grillet

Beskrivelse

Restangues Rosé Vin de Pays du Var Estandon Vignerons

"Restanques" er navnet på de terrasser, der er blevet skåret ud af det provencalske terroir til dyrkning af vinstokke. Terrasserne giver optimal soleksponering og er sammen med de kølende briser fra Middelhavet, med til at skabe de elegante rosévine som Provence er så kendt for. Vinen er smuk sart laksefarvet med en skøn duft og smag af røde bær. En dejlig forfriskende og elegant rosé der leverer Middelhavsstemning på flaske.

Anmeldelser

  • Druesorter: Cinsault, Grenache
  • Anbefales til: Charcuterie, tapas, salater, milde pastaretter, lyst kød - gerne grillet

Producent beskrivelse

L'Estandon - mønsterkooperativ i Provence

L'Estandon er et af Frankrigs største og mest moderne kooperativer. Med 129 medlemmer, heraf 21 mindre kooperativer er L'Estandon den ledende producent af Rosévin i Provence. Der er i de sidste par år produceret mere rosévin i Frankrig end hvidvin og interessen for rosévine er stærkt voksende i hele verden. Med L'Estandons medlemmers enorme markbesiddelser, råder kooperativet over en guldgrube af muligheder for at producere kvalitetsrosé.

Fokus på terroir og kvalitet

Selvom der laves rigtig mange flasker har man ikke tabt fokus på kvalitet og terroir. L'Estandon råder over mange forskellige terroirs (jordbund) på deres mange marker, og alle disse marker er blevet kortlagt og undersøgt, således man er sikker på at dyrke de rette druer på de rette terroirs og få et optimalt produkt. Alle medlemmer af kooperativet har desuden underskrevet et regelsæt for kvalitet.