2017 Nature Secrète Rosé Øko Saint Mont Gascogne Plaimont

DKK 69,95
pr. fl. v/12 flasker 94,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 12981217
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Gascogne
Druesorter: Tannat, Pinenc og Cabernet Sauvignon
Anbefalet til: god som aperitif og terrassevin, til tapas, salater og salte tærter

Beskrivelse

Nature Secrète Rosé Øko Saint Mont Gascogne Plaimont

Folkene bag Plaimont arbejder altid med stor respekt for naturen, og nu har en håndfuld vinbønder taget skridtet videre og dyrker deres marker økologisk. Nature Secrète er Plaimonts første fuldt ud økologiske vin. Vinen har en yderst intens duft der kombinerer noter af hindbær og brombær med mere tropisk frugt og strejf af grapefrugt. Cabernet Sauvignon druen giver desuden vinen noter af modne solbær. I smagen er vinen frugtig med lækker forfriskende syre og en behagelig fylde. Slutter med noter af solmodne jordbær.

Anmeldelser

  • Druesorter: Tannat, Pinenc og Cabernet Sauvignon
  • Anbefales til: god som aperitif og terrassevin, til tapas, salater og salte tærter

Producent beskrivelse

Plaimont - Et kooperativ med musketer ånd i hjertet af Gascogne

I hjertet af Sydvestfrankrig ligger kooperativet Plaimont hvis vinmarker strækker sig fra foden af Pyrenæerne og op til det bakkede Gascogne område. Plaimont er en beundringsværdig sammenslutning af vinbønder, der står sammen om at bevare områdets lokale druesorter og hjælpes ad med at sælge og udbrede viden om dem i hele verden. Plaimont er i dag et succesfuldt, topmoderne og respekteret kooperativ med 1000 medlemmer, der alle står sammen i bedste musketer ånd "en for alle og alle for en". Med en kombination af respekt for miljøet, områdets traditioner og hårdt arbejde, lykkedes det år efter år medlemmerne af Plaimont, at fremstille vine af meget høj kvalitet fra Sydvestfrankrigs bedste terroirs i Madiran, Pacherenc du Vic-Bilh, Saint Mont og Côtes de Gascogne.

Côtes de Gascogne

Gascognes smukke bakkede landskab ligger mellem Bordeaux, Pyrenæerne og Atlanterhavet. Områdets kølige nætter og varme, solrige dage er særligt favorabelt for druer, der i dette klima giver friske, aromatiske vine - ikke overraskende er hvidvin kongen her. De lokale hvide druer Colombard, Ugni Blanc, Gros Manseng og Sauvignon Blanc har været dyrket på bakkeskråningerne i Côtes de Gascogne i over 3000 år, så vinbønderne kender deres druer og det kan smages! Området har dog altid ligget i skyggen af deres meget berømte nabo Bordeaux. Fordelen ved dette er at man får virkelig meget vin for pengene her. Som den kendte engelske vinanmelder Jamie Goode skriver: "Gascony is emerging as a brilliant source of inexpensive, fresh, bright, fruity wines. If you like New Zealand Sauvignon Blanc, this is an alternative with the same sort of flavour profile, but for much less money."