2017-La-Posta-Pinot-Noir-Glorieta-Mendoza-Laura-Catena

2017 La Posta Pinot Noir Glorieta Mendoza Laura Catena

DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Anmeldelser (1)

92 point

Laura Catena er datter af Nicolas Catena, Argentinas og Sydamerikas bedste vinproducent. Som den mest sandsynlige tronarving til Catena-imperiet, stilles der kolossale forventninger til Laura. Hun spiller en stadig vigtigere rolle i Catena-imperiet, bla. har hun været drivkraften i udviklingen af Catenas super-premium Malbec single vineyards.

Laura er 4. generation i Catenafamilien som producerer vin, og ved fødslen af hendes ældste søn besluttede hun sig for at skabe sine egne vine. Den første serie af vine kaldte hun Luca, opkaldt efter den ældste søn. I Mendoza findes en lang række familiedrevne vinmarker med unikke placeringer og gamle vinstokke. De store producenter havde ikke haft øjne for dette uudnyttede potentiale, og Laura opdagede at nøglen til at lave vine med en særlig karakter i hendes boutique vingård lå netop her.

Det nyeste skud på stammen er La Posta serien, som laves efter samme filosofi som de mere eksklusive Luca vine. La Posta vinene er alle exceptionelle kvaliteter, som giver stor værdi for pengene. Serien er opkaldt efter La Posta, som betyder taverne og hvor de lokale vinbønder mødes.Vinmarken nævnes på etiketten.

Sjælden set Pinot Noir fra Tupungato området i Mendoza. Familien Prieto har været anerkendt for deres ekspertise i Pinot Noir og Laura Catena hylder dem og deres hårde arbejde med denne vin.

Vinen er ufiltreret og druerne håndhøstes. Bouqueten har masser af modne kirsebær og et strejf af muscatnød, smagen er "jammy" og et meget flot eksempel på let krydret Pinot Noir fra højtbeliggende marker.