Tilbud
2017-Domaine-Vico-Rosé-Korsika

2017 Domaine Vico Rosé Korsika

SPAR 45 DKK pr. fl.
DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Korsika - Skønhedens ø

Den franske ø Korsika, også kendt som 'île de la Beauté'/'Skønhedens ø', ligger i det smukke azurblå Middelhav ud fra kysten ved Cannes og Saint Tropez. Med dens forrevne, stejle kystlinje og bjergsider, er øen en kilde til markant lækre vine produceret af en voksende skare af dynamiske vinbønder. Størstedelen af vinene nydes dog lokalt af de stolte, tørstige øboere og franske turister og vinene er derfor nærmest forblevet en hemmelighed for resten af verden. I dag kan man dog være heldig at finde vinene udenfor Korsika.

Domaine Vico - Elegante vine fra højtliggende vinmarker

Domaine Vico blev grundlagt af Jean Vico i 1901. Han valgte at plante vinstokke på højtliggende marker lige for foden af Popolasca bjerget med dets snedækkede tinder. I disse højder er der stor forskel mellem dags- og nattemperatur i løbet af sommeren (35-15 grader) og det blev anset som et risikabelt sted at plante vinstokke, men gevinsten skulle vise sig at være stor. De store temperatur forskelle gjorde nemlig, at druerne modnede langsommere og dermed udviklede større aromatisk kompleksitet, samtidig med at de bevarede en frisk syre. Resultatet er vine der besidder Middelhavsklimaets modne frugt men har langt større elegance end de fleste.

Clos Venturi

I 1987 blev Domaine Vico solgt til familien Venturi-Acquaviva. Famillien har fortsat i Jean Vicos fodspor med stor respekt for naturen (90% af markerne dyrkes i dag økologisk) og Korsikas særlige terroir. De studerede i årevis vingårdens vinmarker, der er fordelt på 46 ha omkring Ponteleccia og 26 ha 5 km væk, 100 m højere oppe mod Popolesca bjeget. Hvert område har nemlig sit særlige mikroklima og jordbund, som har indflydelse på den endelige vin. De højest beliggende marker ligger på den yderste grænse for, hvor højt oppe man kan dyrke druer på Korsika. Her på de skifferholdige skråninger er høstudbyttet naturligt meget lavere, men så er kvaliteten til gengæld også ekstremt høj. Druerne fra disse marker høstes og vinificeres i dag for sig under navnet Clos Venturi.

Domaine Vico Rosé

Smuk sart laksefarvet rosé med livlige aromaer af ribs, hindbær og rosenblade. Lækker frisk og frugtig rosé med vibrerende syre og cremet lang finish.