2017 Domaine La Rieste Blanc de Blancs Gascogne Plaimont

DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 79,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Den korte avis

Vin-Info

Varenummer: 12991117
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Gascogne
Druesorter: Colombard, Sauvignon Blanc, Gros Manseng
Anbefalet til: Alle lette retter med fjerkræ, grillet laks, sushi, thai og alene som aperitif

Beskrivelse

Domaine de La Rieste Blanc de Blancs Côtes de Gascogne

Domaine La Rieste er beliggende i Saint Martin d'Armagnac i hjertet af Gascogne. Domainets 16 ha vinmarker er beplantet med Sauvignon Blanc, Colombard og Gros Manseng der vokser på en ler- og kalkholdig jordbund. Markerne nyder godt af de friske briser fra Altlanterhavet mod vest, hvilket giver vinen flot friskhed og aromatisk kompleksitet. Plaimonts erfarne vinmager Cédric Garzuel står bag vinifikationen af Domainets druer. Han gærer dem ved lav temperatur for at bevare aromaerne fra druerne og lagrer vinen "sur lies" i 4 måneder, hvilket giver en lækker rund fylde. Domaine La Rieste har en klar gul farve og en frisk duft af grape, passionsfrugt, stikkelsbær og hvide blomster. Smagen er frisk med noter af citrus og eksotiske frugter. En velbalanceret, livlig, rund og frisk hvidvin.""

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - Denkorteavis 13.02.2019 :"Domænet er tilknyttet kooperativet Plaimont, som ligger i det vinområde, hvor De Tre Musketerers helt d'Artagnan trådte sine barnesko. Gården er på 16 hektarer og er beplantet med Colombard, Sauvignon Blanc og Gros Manseng druer, som nyder godt af briser fra Atlanterhavet. Det giver friskhed og god aroma af grapefrugt, passionsfrugt, stikkelsbær og hyld. Alt i alt en velafbalanceret og rund hvidvin."
  • Druesorter: Colombard, Sauvignon Blanc, Gros Manseng
  • Anbefales til: Alle lette retter med fjerkræ, grillet laks, sushi, thai og alene som aperitif

Producent beskrivelse

Plaimont - Et kooperativ med musketer ånd i hjertet af Gascogne

I hjertet af Sydvestfrankrig ligger kooperativet Plaimont hvis vinmarker strækker sig fra foden af Pyrenæerne og op til det bakkede Gascogne område. Plaimont er en beundringsværdig sammenslutning af vinbønder, der står sammen om at bevare områdets lokale druesorter og hjælpes ad med at sælge og udbrede viden om dem i hele verden. Plaimont er i dag et succesfuldt, topmoderne og respekteret kooperativ med 1000 medlemmer, der alle står sammen i bedste musketer ånd "en for alle og alle for en". Med en kombination af respekt for miljøet, områdets traditioner og hårdt arbejde, lykkedes det år efter år medlemmerne af Plaimont, at fremstille vine af meget høj kvalitet fra Sydvestfrankrigs bedste terroirs i Madiran, Pacherenc du Vic-Bilh, Saint Mont og Côtes de Gascogne.

Côtes de Gascogne

Gascognes smukke bakkede landskab ligger mellem Bordeaux, Pyrenæerne og Atlanterhavet. Områdets kølige nætter og varme, solrige dage er særligt favorabelt for druer, der i dette klima giver friske, aromatiske vine - ikke overraskende er hvidvin kongen her. De lokale hvide druer Colombard, Ugni Blanc, Gros Manseng og Sauvignon Blanc har været dyrket på bakkeskråningerne i Côtes de Gascogne i over 3000 år, så vinbønderne kender deres druer og det kan smages! Området har dog altid ligget i skyggen af deres meget berømte nabo Bordeaux. Fordelen ved dette er at man får virkelig meget vin for pengene her. Som den kendte engelske vinanmelder Jamie Goode skriver: "Gascony is emerging as a brilliant source of inexpensive, fresh, bright, fruity wines. If you like New Zealand Sauvignon Blanc, this is an alternative with the same sort of flavour profile, but for much less money."