Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Gå tilbage
La Chablisienne

2017 Chablis La Pierrelée La Chablisienne

6
Top ratings! Vis alle
La Pierrelée alt det man kan forvente af en Chablis; harmoni, elegant kompleksitet og mineralitet og lagringspotentiale! Læs mere
Land
Frankrig
Shape
Type
Hvidvin
Group
Årgang
2017
Shape
Drue
Chardonnay
Shape
Område
Bourgogne
149,95 DKK pr. fl. v/12
Pr. fl. v/12 stk. 179,95 pr. flaske
Se alternativer
Udsolgt
Gratis fragt fra 699,-
Sikker betaling
Tilfredshedsgaranti!
Brug for hjælp? Ring: 70226888
2017 Chablis La Pierrelée La Chablisienne
149,95 DKK pr. fl. v/12
Pr. fl. v/12 stk. 179,95 pr. flaske

Chablis La Pierrelée La Chablisienne

Pierre betyder sten på fransk, og på den måde henviser navnet La Pierrelée til den stenede overflade som kendetegner markerne i Chablis. Chablis La Pierrelée har en smuk strågylden farve og rummer en uimodståelig bouquet af hvide blomster, fersken, samt antydning af ristet hasselnød. Smagen er i fuld harmoni, og byder på en elegant kompleksitet, mineralitet og en lang eftersmag af moden drue. Med sin imponerende friskhed og et flot mineralsk touch har Chablis La Pierrelée alt det man kan forvente af en Chablis.

+ Vis hele beskrivelsen

Lignende produkter

Måske du også kan lide

Anmeldelser

Jeg bliver ved med at møde ideenom, at chablis ikke har gennemgået den malolaktiske gæring, og at de aldrig kommer på fad. Sludder og vrøvl: Chablis er traditionelt fremstilletpå fad, bare ikke nye fade, og næsten al chablis gennemgår malo i dag. La Pierrelee er det mesterlige kooperativ La Chablisiennes generiske Chablis, og den er i '17 sublim til prisen! Stålsat, med Lugt af tunge-på-vinteriskold-lygtepæl, æble og ymer og helt uforstyrret af fad. Den er moden, ikke som i alderstegen, men som i plukkemoden, alligevel er den syrepræcis, prikkende, frisk og vibrerende i lang tid.

Dejlig cuvée fra områdets driftsikre kooperativ. Elegant, sammensat næse med blomst, hvid fersken og grønt æble. Balance og sammenhængskraft i smagen; fennikel, hasselnød og flødekaramel. Ren og rank. Flintet finale. Kooperativets Grande Cuvée fra forskellige premier cru-marker er en tand mere aromaintens og har en dejlig røget fedme, uden at tabe hverken præcision eller sin sprøde friskhed.

Lidt mere flintet, kalket og præcis i næsen end bourgogne fra samme hus, som er et lidt bedre køb. Og mere syre – cool, skarp og frisk. Ret slank og rank. Glimrende til den hvide stængler.

Pivfrisk, mineralsk og spændstig med en levende, liflig frugt og en rensende eftersmag af citrus. Den kan sagtens ligge nogle år, men frugten er så moden, at den smager rigtig godt allerede.

93 point

- Hvad vil den højrøvede vinjournalist så anbefale af Bourgogne Chardonnay? Jo, jeg kan godt høre kommentarerne fra nogle af dem, der med irritation har læst min anmeldelse af Forster (se ovenfor) og fået deres Chardonnay galt i halsen. Men når de har sunket deres indignationsboller, synes jeg, at de skal investere i denne Chablis. For 120 kroner får man her en frisk, ren og ærlig Chardonnay med masser af saftig frugt, toner af smør og lidt ny eg samt dette fine touch af kalk og forstenede skaldyr fra undergrunden, som er klassisk for hvidvinene fra dette område.

#6 på Danmarks Bedste Vine - Over 100 kr

Mød producenten

La Chablisienne

La Chablisienne blev grundlagt i 1923. Nogle af Chablis’ bedste vinbønder var med dengang og langt de fleste er stadig en del af anmelderroste La Chablisienne - "White Wine Winemaker of the Year" 2020.

Læs mere om producenten Se alle vine fra La Chablisienne

Alle detaljer

Varenummer
22251117
Type
Flaskestørrelse
Helflaske
Leveres i
Leveres i Karton med 6 stk.
Alkoholprocent
12,5%
Producent
Land
Område
Druesorter
Anbefalet til
Aperitif, Fisk, Fisk (fed), Fisk (hvid), Meditationsvin, Skaldyr, Sommerretter

Andre købte også