Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Gå tilbage
Petrolo
Økologisk

2017 Boggina B Trebbiano Toscana Tenuta di Petrolo

2
Top ratings! Vis alle
97 point
93 point
Unik Trebbiano fra Petrolo, som har lageret på bærmen i 2 år, hvilket giver en kompleks og floral hvidvin. Læs mere
Land
Italien
Shape
Type
Hvidvin
Group
Årgang
2017
Shape
Drue
Trebbiano
Shape
Område
Toscana
ecological
Økologisk
395,00 DKK pr. fl. v/6
Pr. fl. v/6 stk. 474,95 pr. flaske
Se alternativer
Udsolgt
Gratis fragt fra 699,-
Sikker betaling
Tilfredshedsgaranti!
Brug for hjælp? Ring: 70226888
2017 Boggina B Trebbiano Toscana Tenuta di Petrolo
395,00 DKK pr. fl. v/6
Pr. fl. v/6 stk. 474,95 pr. flaske

Boggina B Trebbiano

I mange år har Luca Sanjust produceret en hemmelig vin - Boggina -  til familie og venner. Efterhånden som vinen blev mere og mere eftertragtet, så blev Luca enig med sig selv om at sætte vinen på markedet.

Fra årgang 2015 valgte han at dele produktionen op i 2, således at Boggina A lagres på amfora og Boggina C lagres på egefade - de ældre årgange der ikke er navngivet A eller C på etiketten er fadlagret. Samtidig med opdelingen føjede han hvidvinen Boggina B til familien - en skøn hvidvin lavet på Trebbiano. I dag er Bogginavinene eftertragtede kultvine.

Boggina B fremstilles af Trebbiano druer i Valdarno plantet i 70'erne på marken "Poggio". Vinen er blevet til ud fra Petrolos tro på, at jorden i Valdarno er særlig velegnet til at lave en hvidvin på ren Trebbiano af høj kvalitet. Der findes dokumenter helt tilbage til år 300 der taler om en af Petrolos parceller kaldet "Spedale", der omtales som værende kendt for særligt gode Trebbiano druer. Parcellen var på den tid ejet af vatikanet og al den gode og meget dyre vin herfra blev udelukkende sendt til Rom.

Bòggina B er blevet til efter et møde mellem Luca Sanjust og den berømte Bourgogne producent Lucien Le Moine. Lucien Le Moine har givet dyrebar rådgivning i de forskellige faser af produktionen, både i vinmarken og i kælderen. 2014 var første årgang vinen blev lavet og målet er at lave en ren Trebbiano, der kan konkurrere med store hvidvine fra Italien og fra hele verden. Druerne gæres på franske egetræsfade fremstillet særligt til Petrolo og udvalgt fra Lucien Le Moine. Vinen lagres derefter "sur lie" (på bærmen) i ca. to år. Resultatet er en kompleks, frugtig og floral hvidvin med strejf af kastanje. Intens, blød og vedvarende smag med flot frisk syre.

+ Vis hele beskrivelsen

Lignende produkter

Måske du også kan lide

Anmeldelser

97 point

93 point

Mød producenten

Petrolo

Petrolo er en 100P producent, der bliver omtalt som Toscanas svar på Petrus. Deres vine har på rekordtid opnået ikonstatus blandt de førende anmeldere.

Læs mere om producenten Se alle vine fra Petrolo

Alle detaljer

Varenummer
65441117
Type
Flaskestørrelse
Helflaske
Leveres i
Leveres i Karton med 6 stk.
Alkoholprocent
13,5%
Producent
Land
Område
Druesorter
Anbefalet til
Aperitif, Fisk, Fjerkræ (lyst kød), Meditationsvin, Skaldyr, Vegetar
Lagring
24 måneder på franske egetræsfade
Vinen er

Andre købte også