Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Gå tilbage
Domaine De La Vougeraie
Økologisk

2016 Vougeot 1. Cru Le Clos Blanc de Vougeot Magnum La Vougeraie

2
Top ratings! Vis alle
91 point
94 point
Legendarisk hvid Monopol mark der grænser op til Clos de Vougeot. Tilplantet af Cistercienserne omkring år 1098. Vinen har en balance samt et detaljeniveau der tyder på at munkene valgte rigtigt. Læs mere
Land
Frankrig
Shape
Type
Hvidvin
Group
Årgang
2016
Shape
Drue
Chardonnay
Shape
Område
Bourgogne
ecological
Økologisk
1.895,00 DKK pr. fl. v/1
Pr. fl. v/1 stk. 1895 pr. flaske
På lager
Gratis fragt fra 699,-
Sikker betaling
Tilfredshedsgaranti!
Brug for hjælp? Ring: 70226888
2016 Vougeot 1. Cru Le Clos Blanc de Vougeot Magnum La Vougeraie
1.895,00 DKK pr. fl. v/1
Pr. fl. v/1 stk. 1895 pr. flaske

Vougeot 1. Cru Le Clos Blanc de Vougeot

Vougeraie's mytiske monopol mark; Le Clos Blanc er en lille ø af Chardonnay midt i et hav af Pinot Noir. En enestående mark med kalkstens jord på kun 2 ha. omkranset af en mur ved siden af berømte Clos de Vougeot. Marken har samme oprindelse som Clos de Vougeot og var ejet af cisterciensermunkene, som plantede de første vinstokke her for 9 århundreder siden. Selv dengang var marken kun beplantet med hvide druer, da munkene ønskede at lave deres egen hvide altervin. I dag er marken primært beplantet med Chardonnay men traditionen tro, har man bevaret en lille procentdel Pinot Gris og Pinot Blanc som bidrager til Le Clos Blanc de Vougeot's unikke kompleksitet. Marken er certificeret økologisk og biodynamisk og alt arbejdet foregår ved håndkraft. Druerne på Le Clos Blanc høstes af flere omgange efter deres niveau af modenhed. De først høstede druer giver syre og friskhed mens de efterfølgende giver mere fedme og frugt. Hver af de 3 druesorter gæres og lagres hver for sig og blendes sammen til sidst. Den gyldne regel er først og fremmest at lade terroiret komme til udtryk i vinen. Kun én vin fremstilles: Le Clos Blanc de Vougeot. Vinen har en ren duft af abrikos og hvid fersken med strejf af nødder. Smagen er rig og fyldig men med frisk syre og en vidunderlig mineralsk kerne. Super lækker kompleksitet og lang cremet eftersmag. Dette den bedste hvidvin i Côte de Nuits og er et "must" for enhver fan af hvid Bourgogne.
+ Vis hele beskrivelsen

Anmeldelser

91 point

"Earthy, forest floor and mineral aromas and confident dark-fruited palate: finely-textured, with sweet fruit development and satisfying soft, silky finish.

94 point

One of two Vougeot whites in the Vougeraie portfolio, this jut gets the nod over the Clos du Prieuré in 2016. It's an elegant, racy wine that wouldn't look out of place in Puligny- Montrachet or even Chablis. Pithy, focused and balanced with subtle struck match aromas and complex oak spices. 2019-24 .

Mød producenten

Domaine De La Vougeraie

Domaine de la Vougeraie er det største økologisk certificerede Domaine i hele Bourgogne. Med prominente markbesiddelser - 9 Grands Crus, 11 Premier Crus og 4 monopolmarker fordelt langs den verdensberømte Côte d'or.

Læs mere om producenten Se alle vine fra Domaine De La Vougeraie

Alle detaljer

Varenummer
18633116
Type
Flaskestørrelse
Magnum 150 cl
Leveres i
Leveres i Karton med 3 stk.
Alkoholprocent
13,5%
Land
Område
Anbefalet til
Fisk (fed), Fisk (hvid), Fjerkræ (lyst kød), Meditationsvin, Ost (faste), Skaldyr, Vegetar
Lagring
16 måneder på egetræsfade (omkring 30% nye)
Vinen er

Andre købte også