2016 Vigne Orsone Pinot Grigio Orientali Friuli Bastianich

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 69401116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Friuli
Druesorter: 100% Pinot Grigio
Anbefalet til: Aperitif, alle lette forretter, og alle slags salater.
Drikkemoden: Nu og 3 år frem

Beskrivelse

Joe Bastianich

Bastianich er en ny vingård i Friuli. Den er grundlagt af amerikaneren Joe Bastianich, hvis familie udvandrede fra Istrien (lige syd for Friuli) efter 2. verdenskrig, da dette område blev indlemmet i det daværende Jugoslavien. Ligesom mange andre italienske familier, valgte familien Bastianich at slå sig ned i New York, hvor den med tiden blev et stort navn inden for restaurationsverdenen.

Den bedste del af Friuli

Familien Bastianich glemte aldrig de italienske rødder og traditionen for at dyrke vin. Derfor investerede Joe Bastianich i 1997 i en vingård i Colli Orientali, det bedste område i Friuli. Nogle af vingårdens vinstokke er exceptionelt gamle, over 60 år, hvilket giver vine med ekstra kompleksitet. Bastianich-vinene er gennemgående raffinerede og elegante, og de er skræddersyet til gastronomi på topniveau.

Pinot Grigio Vigne Orsone

Pinot Grigios verdensomspændende succes skyldes uden tvivl vinenes evne til at gå godt til en masse forkellig mad, samt at den også er meget anvendelig som aperitif. Vinen har en let bouquet med antydning af æble, en rund og fyldig smag med lidt minerale og syre. En perfekt måde at begynde et måltid, men også fantastisk sammen med supper og salater.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Pinot Grigio
  • Drikkeklar: Nu og 3 år frem
  • Anbefales til: Aperitif, alle lette forretter, og alle slags salater.