2016 Van Zijl Coffee Pinotage Imbuko Wines

DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 79,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 24631316
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Swaartland
Druesorter: 100% Pinotage
Anbefalet til: Oksekød, fugle- og dyrevildt, lam
Fadlagring: 6 måneder på egetræsfade

Beskrivelse

Van Zijl Coffee Pinotage

Imbuko Wines har lavet denne serie af vine i ejeren af Imbuko; Theunis Van Zijl's navn med stor omhu fra udvalgte parceller i Wellington og Paarl områderne. Resultatet afspejler essensen af familiens filosofi; sofistikerede vine der leverer god værdi for pengene. Sydafrikas unikke drue; Pinotage, er en krydsning mellem de franske druer Pinot Noir og Cinsault. Vinen hedder 'Coffee (kaffe) Pinotage' fordi den er lagret på hårdt ristede egetræsfade, hvilket udover at afrunde vinen, også giver den strejf af kaffe der harmonerer super godt med druens noter af brombær, blomme, mørk chokolade og eksotisk krydderi. En elegant vin med flot moden frugt, rank struktur og blød fylde.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Pinotage
  • Fadlagring: 6 måneder på egetræsfade
  • Anbefales til: Oksekød, fugle- og dyrevildt, lam

Producent beskrivelse

Imbuko - familiedrevet winery i Sydafrikas Paarl område

Imbuko ligger i Uitkyk, tæt på Wellington i hjertet af Boland, ikke langt fra Paarl i den vestlige del af Kapprovinsen i Sydafrika. I sin nuværende form er vingården kun knap 20 år gammel, men sammenstykket at allerede eksisterende vingård i Uitkyk, men med ret omfattende tilkøb af vinmarker fra tidligere kooperativer, er man nu oppe på at producere ca. 200.000 kasser vin som fortrinsvis sælges til 32 lande verden over.

Erfaring, drive og ros fra pressen

Vingården ledes af den meget dynamiske Theunis van Zijl, som har arbejdet i den sydafrikanske vinbranche i mere end 20 år. Firmaet startede med at have bulkwine som speciale, men sælger nu næsten alt direkte fra vingården. Ud over egene vine, dyrker man også vinstokke som sælges videre til andre vingårde. Imbuko betyder "Beundring for" på det lokale sprog Xhosa, et af Sydafrikas 11 officielle sprog. John Platter, Sydafrikas svar på Robert Parker, kalder Imbuko for "very promising".

Value for Money fra de bedste distrikter

Druerne til Imbukos entry level vine som Kleine Kaap og Barrel Select serien kommer ikke kun fra vingården i Wellington, men fra så forskellige områder som Stellenbosch, Paarl, Tulbagh and the Breede River Valley. Dette giver et mulighed for at udvælge de bedste druer fra de bedste områder. Value-for-money serien Van Zijl vinder hvert år guldmedaljer på smagninger i Sydafrika.