2016-Vacqueyras-Signature-Øko-Domaine-des-Amouriers Økologisk

2016 Vacqueyras Signature Øko Domaine des Amouriers

DKK 135,00
pr. fl. v/12 flasker 164,95   pr. flaske

Anmeldelser (3)

90 point
90 - 92 point
90 - 92 point

Amouriers - toppen af Vacqueyras

De første vinmarker på vingården blev planet helt tilbage i 1928. Den moderne æra indledes med Jocelyn Chudzikiewicz i 1979, der var en kvalitetspioner i Vacqueyras, men døde desværre alt for tidligt i 1997 i et færdselsuheld. Familien Chudzikiewicz giftede sig oprindeligt ind i ejerskabet, som i dag viderføres af Joscelyns børn og winemaker Patrick Gras og familie.

Nabo til Châteauneuf-du-Pape og Gigondas

Hans winemaker Patrick Gras fortsætter i dag arbejdet i samme ånd og er blevet lidt af en personlighed i området. Der satses hårdt på topkvalitet med streng drueselektering, separate vinifikationer af druetyper og parceller. Domaine des Amouriers er i dag anerkendt som den førende producent af Vacqueyras (naboappellationen til Chateauneuf- du-Pape og Gigondas).

"One of the superstar estates of Vacqueyras"

Robert Parker kalder ejendommen for "One of the superstar estates of Vacqueyras" og "Domaines des Amouriers, owned by the Chudzikiewicz family, has been one of the most reliable and consistent producers of top-flight Vacqueyras for many years." Det har I øvrigt ikke skortet på roser til dette lille elitedomaine med meget begrænset produktion. Man laver i øvrigt også en fremragende Côtes-du-Rhône.

Vacqueyras Signature

Signature er Domaine des Amouriers "almindelige" Vacqueyras, men der er bestemt ikke noget almindeligt ved kvaliteten. Vinen byder på indtagende aromaer af mørk bærfrugt nuancer af blomme, sveske, trøffel, mokka og et strejf af sort peber. Smagen er fast og velstruktureret og der er perfekt balance mellem frugt og tannin. En veritabel magtdemonstration fra Vacqueyras' topproducent.