2016 Savagnin Arbois Jura Domaine du Pelican

DKK 269,95
pr. fl. v/12 flasker 324,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Vinbladet 92 point
Wine Spectator 92 point
Robert Parker 92 point

Vin-Info

Varenummer: 14531116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Jura
Druesorter: 100% Savagnin
Anbefalet til: Aperitif, fiske og skaldyrsretter, kylling, gedeoste, tørre oste.

Beskrivelse

Savagnin Ouillé

Savagnin er druen som Jura området er mest kendt for. I Jura er Savagnin mest brugt til at producere 'vin jaune', en oxideret vin, som har gjort Jura berømt. Domaine du Pélican har dog valgt at gå en anden vej og har lavet en ikke-oxidativ cuvée. Udtrykket "Ouillé" betyder "toppet op" og henviser til at fadet hvor vinen gæres og lagres, fyldes helt op med vin, så vinen ikke bliver udsat for kontakt med ilt - en betydelig forskel fra de traditionelle Jura Savagnin vine, som netop er lavet med kontakt til ilt. Uden den traditionelle oxidation, kan druens sande aroma profil komme til udtryk med noter af frisk eksotisk frugt, krydderi og strejf af ristet hasselnød og hvid peber. En medium-fyldig og vibrerende hvidvin med høj frisk syre og en forfriskende eftersmag af citrusfrugt.

Anmeldelser

  • 92P - Vinbladet 08.11.2018:" Dyb, velkrydret, mineralsk rank frugt med lidt grapetoner og diskret Sherrypræg. Kølig, intens og rank. I munden rummer frugten samme kølighed og samme lille sherrytone som næsen rummer. Vellykket syrebalance og solid mineralitet. Tæt, saftig og substansrig frugt med betydelig længde med diskret egetræ. Personlig og vellavet."
  • 92P - Wine Spectator maj 2018: "Bright fennel, white peach and chamomile notes streak through, with a ripple of quinine on the finish. This shows echoes of Chardonnay but with a more distinctive zing. Drink now through 2022. 250 cases imported. -JM"
  • 92+P - Robert Parker d. 30.12.2017: "PShowing the pure varietal profile, the 2016 Arbois Savagnin Ouillé reflects very much the style of Domaine du Pelican-clean, fresh and focused wines. It fermented and aged in foudre and 500-liter barrels for ten months. It has good ripeness and nicely integrated oak. The palate revealed pungent flavors or great intensity and good acidity. 18,000 bottled produced. The aim is to make Savagnin the grape of the Domaine. This is my favorite wine of the portfolio, a wine with energy and character."
  • Druesorter: 100% Savagnin
  • Lagring: 12 mdr. på 500 liters egetræsfade.
  • Anbefales til: Aperitif, fiske og skaldyrsretter, kylling, gedeoste, tørre oste.

Producent beskrivelse

Domaine du Pélican - Juravine fra Marquis d'Angerville

Guillaume d'Angerville er i dag ejer af det ikoniske Bourgogne Domaine Marquis d'Angerville i Volnay, et af de mest berømte i hele Bourgogne. Særligt kendt er man for 1. Cru vinmarken Clos des Ducs, som man er eneejer af og som går for at være den bedste i Volnay og på Grand Cru niveau.

Nye eventyr i Jurabjergene

Guillaume d'Angerville ejer hovedparten af Domaine du Pélican og resten ejes hans winemaker Francois Duvivier. De 2 havde i en årrække været fascineret af Juravinenes muligheder og ligheder med Bourgogne Markbesiddelserne er på i alt 10 ha., 5 ha. købt fra Château de Savannes og 5 ha. i le Grand Couroulet, et slags naturligt amfiteater med unikt mikroklima.

Pelikanens historie i Arbois

Pelikanen er også inkorporeret i den nærliggende by Arbois' byvåben. Det skyldes at den tysk-romerske kejser Maximilian var på gennemrejse i Arbois i slutningen af det 15. århundrede, og han rejste sammen med sit hof og hans samling ag sjældne dyr. På den tid var det meget prestigefyldt at eje eksotiske dyr som en pelikan. Desværre døde fuglen under opholdet i Arbois, men byen fik ret til at bære den i sit byvåben. Læs mere om historien i denne PDF.

Lokale og internationale druesorter dyrkes biodynamisk

De 5 ha. tæt på Ch. De Savannes er beplantet med internationale druesorter som Chardonnay og Pinot Noir, men også med lokale sorter som Savagnin. Trousseau og Poulsard og de andre 5 ha. med Chardonnay og Savagnin. Vinmarkerne dyrkes ligesom Marquis d'Angervilles marker i Volnay biodynamisk. Terroiret består af kalk og kalk i blandet ler.