Tilbud

2016 Sancerre Blanc Tradition Øko Domaine Bernard Fleuriet

SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 119,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Ekstra Bladet 90 point
Ekstra Bladet GODT KØB
Ekstra Bladet

Vin-Info

Varenummer: 22951116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, frisk gedeost.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år fra høståret
Fadlagring: Æggeformede betontanke.

Beskrivelse

Domaine Bernard Fleuriet Sancerre og Menetou-Salon

Domaine Bernard Fleuriet var tidligere en stor landbrugsejendom med forskellige afgrøder som korn og majs. Bernard Fleuriet havde dog altid haft passionen for regionens vine, og besluttede sidste i 1980'erne at lave ejendommens jordbundsforhold kortlægge med henblik på at plante vinstokke på de bedste marker. Det er nu resulteret i 20 ha. Sancerre og 3 ha. i Menetou-Salon. Besiddelserne er fordelt på 35 parceller og på de 3 mest berømte terroirs i Sancerre flintesten (silex), kalk (terre blanches) og småsten (caillottes). Alle parceller ligger på sydøstvendte eller sydvendte skråninger. I dag laves vinene af sønnen Mathieu Fleuriet, og han laver barberblads skarpe vine med fokus på terroir.

Sauvignon Blanc og Pinot Noir

Sauvignon Blanc er kongen blandt hvidvinene i denne del af Loiredalen og Pinot Noir kongen blandt de røde. I kultur og landskab mærker man slægtskabet med Bourgogne og det slår også igennem i vinene, naturligvis især i Sancerre rouge.

Topmoderne produktion, snart økologisk

Domaine Bernard Fleuriet har investeret meget i en helt ny, topmoderne kælder, blandt andet har man fået de nye, æggeformede betontanke som mange store ønologer sværger til. Hele vinifikationen er opbygget efter tyngdelovens principper og markerne har i en årrække været drevet efter økologiske principper (under konvertering - fuldt certificeret fra årgang 2016).

Sancerre Blanc

Denne Cuvée er lavet marker fra de 3 hovedterroirs i Sancerre: ler/kalk, småsten og flintesten. Ler/kalk bidrager med fedme og kraft, småsten og flint med mineraliteten. Vinen har en elegant og næsten klar farve med en indtagende bouquet med strejf af hyldeblomster og noget røget, en fin og elegant, meget frisk og spød smag som slutter skønt mineralsk.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner og GODT KØB - Ekstrabladet 09.03.2018:" Grønne æbler i duften. En flot og vellavet vin med stikkelsbærnoter, limefrugt og blomster i smagen. Pæn dybde og en sprød afslutning. Klassisk Sancerre til en flot pris."
  • Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
  • Fadlagring: Æggeformede betontanke.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, frisk gedeost.